Recensie: Eenzaam en extreem ver weg (Ventura Saga #1)

Titel: Eenzaam en extreem ver weg (Ventura Saga #1)

Auteur: Kate Ling

Genre: Romantiek, Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij Moon

Bladzijdes: 271

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048828821

Prijs: 19,99

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Seren woont in het ruimteschip Ventura, een verkenningsschip die op zoek is naar en nieuwe leefbare planeet. Seren is geboren in de ruimte en zal waarschijnlijk sterven voordat de bemanning de planeet waar ze naar reizen kunnen ontdekken. Seren heeft haar moeder verloren en zit soms de zin van het leven op de Ventura niet. Wanneer Seren klaar is met school, is het tijd voor de Verbintenis, waarin ze wordt gekoppeld aan de jongen die genetisch gezien het beste bij haar past. Seren wordt juist aan de persoon gekoppeld waar ze een hekel aan heeft, namelijk Ezra, de zoon van de kapitein van het schip. Ze doet haar best om haar leven op orde te krijgen en ontmoet Dom, een jongen die haar hart doet smelten. Kan deze verboden liefde stand houden in een plek waarin allemaal regels zijn opgelegd?

Science-fiction is een genre in YA dat hopelijk steeds bekender gaat worden. Zo hoorde ik vorig jaar tijdens een brainstorm bij uitgeverij Moon dat ze een ruimteverhaal gingen uitgeven en dat leek mij onwijs tof! Nu is het boek uitgekomen en ben één van de bloggers die een ongecorrigeerd leesexempaar ontving, waar ik enorm dankbaar voor ben. Al snel begon ik met lezen en het ruimteaspect vond ik heel vet, terwijl aan de andere kant het verhaal mij wat tegenviel.

 

Her ruimteschip Ventura vond ik enorm interessant en het hele leventje op zo’n schip sprak mij zeker aan. Elke keer wanneer ik informatie kreeg over de systemen op het ruimteschip smachtte ik alleen maar naar meer. Zeker op het einde bouwde de spanning op en baalde ik enorm dat het verhaal voor nu stopte, ik wil zo snel mogelijk het vervolg! Daarbij was de schrijfstijl ook fijn om te lezen en hoewel ik bepaalde dialogen niet zo denderend vond, las ik wel met gemak door. Het science-fiction genre wil ik wel vaker tegen gaan komen in YA want de hele situatie in de ruimte kon mij echt de adem benemen!

 

Waar ik mij wel enorm aan stoorde, was dat het ruimteaspect ook één van de weinige dingen was waar ik van genoot. Dit verhaal werd al snel een verhaal over verboden liefde, maar dan in de ruimte. Seren wordt gekoppeld aan haar levenspartner, maar komt al snel de liefde van haar tegen. De vonk slaat meteen over en een groot deel van het verhaal gaat het over hun worstelingen, wat mij totaal niet wist te boeien. Ook de chemie tussen Seren en Dom vond ik niet zo tastbaar, ik begreep maar niet wat die twee nou precies in elkaar zagen. De liefde in dit boek beviel mij totaal niet, het hele middenstuk van het boek wist mij dus totaal niet te plezieren en daardoor werd dit boek toch een lichte teleurstelling.

 

Voor zwijmelaars is dit vast een tof boek en wanneer je zin hebt in een verhaal met verboden liefde in een totaal originele locatie, dan ben je zeker aan het juiste adres bij Eenzaam en extreem ver weg. De setting vind ik onwijs tof en het einde zorgde ervoor dat ik niet kan wachten op het vervolg, maar de romantiek in dit boek deed mij totaal niets. Het genre van science-fiction mag van mij wel vaker voorkomen in YA, maar het combineren met romantiek? Liever niet.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.