Recensie: Eerlijk duurt het langst (Een van ons liegt #2)

Titel: Eerlijk duurt het langst (Een van ons liegt #2)

Auteur: Karen M. McManus

Vertaling: Willeke Lempens

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000370870

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

Het is een jaar na de dood van Simon Kelleher. Hij was de oprichter van de roddelapp About That en de leerlingen van Bayview High zijn blij dat het geroddel over is, hoewel sommige leerlingen nog pogingen deden tot een nieuwe roddelapp. Toch weet iemand een nieuw spel te starten, namelijk Truth or Dare. Mocht je de opdracht niet kiezen, wordt een groot geheim van je openbaar gemaakt. De opvolger van Simon zorgt voor grote waarheden en opdrachten, die gevaarlijker zijn dan je denkt…

Karen M. McManus is een schrijfster die heerlijke thrillers weet te schrijven. Tot nu toe waren haar boeken geniaal met een onverwacht einde, en nu heeft ze een soort vervolg geschreven op Een van ons liegt. Een soort vervolg, aangezien je nieuwe personages volgt, maar er wel een paar oude bekenden aanwezig zijn. Terug naar Bayview High! Ik was benieuwd hoe de oude personages een toekomst hebben opgebouwd, maar vooral naar de nieuwe persoon die weer wat spanning brengt in Bayview High…

De schrijfstijl van Karen M. McManus zorgde ervoor dat ik weer snel het boek uitlas. Ze schrijft vol mysterie, geeft vele verschillende hints die je op een verkeerd pad weten te leiden en ze wisselt veel af tussen personages zodat je vele kanten ziet van het verhaal. De spanning zit er ook dik in, helemaal als Truth or Dare wordt gestart en je constant benieuwd bent naar wat de opdracht zou zijn, of welk geheim er openbaar wordt gemaakt. Het zou je maar gebeuren op de middelbare school!

De personages zijn typische pubers die allemaal elk hun eigen zorgen hebben. Al is het verlies van een familielid, angst op het terugkomen van een ziekte, het dealen met de friendzone, verwachtingen van familie en meer. Ik vond de personages erg divers en het was ook tof dat er oude personages te vinden waren, zodat je ziet hoe zij in de afgelopen tijd zijn gegroeid. Wel vond ik dat er een overload was aan personages. Vaak kon ik ze haast niet uit elkaar halen en je bent compleet de draad kwijt als je een tijdje het boek niet hebt gelezen. Nu is er wel een lijst met personages aan het begin van het boek, maar ook deze is niet heel specifiek. Nu maakt de schrijfstijl en bepaalde thema’s in het verhaal veel goed, maar de hoeveelheid aan personages maakte het verhaal wat stroef.

En goed, dat einde… Jemig, Karen M. McManus zorgt er weer voor dat ik geen enkel idee had wat de dader betreft! Het is vooral gaaf om te zien dat richting het einde er steeds meer mindfucks komen, zelfs op de allerlaatste pagina’s. De ontknoping is daardoor vrij heftig en die laatste bladzijdes moesten me echt even bezinken voordat ik weer verder kon met mijn normale leventje… Hoewel dit boek wat warrig was door het grote aantal aan personages, heeft Karen weer een sterke thriller neergezet die me erg wist te verrassen, zij mag wel even door gaan met schrijven!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik Best of YA erg dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.