Recensie: Enders (Starters #2)

Titel: Enders (Starters #2)

Auteur: Lissa Price

Vertaling: Mariëtte van Gelder

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 287

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000310463

Prijs: 18,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Hoewel Callie dacht dat ze de Ouweheer overwonnen had, heeft hij haar nog steeds in zijn greep. De Ouweheer probeert alle Starters te vinden die bij de Bodybank waren, waardoor hij een groot gevaar vormt. Callie ontmoet Hyden, een mysterieuze jongen die haar helpt om de Starters te helpen, maar gaat haar dit wel lukken?

 

Best of YA geeft al jaren lang vele mooie boeken uit. Hoewel ik dol ben op alle nieuwe boeken die deze uitgeverij uitgeeft, ben ik ook op zoek naar oude boeken die ware pareltjes zijn. Het tweeluik van Starters is er daar zo’n eentje van. Emmy was zo lief om deze twee boeken aan mij te geven. Ik genoot enorm van het eerste deel en ik was heel benieuwd of Enders dit verhaal goed wist af te sluiten.

Enders is alweer een spannend boek vol plotwendingen. Lissa Price houdt de sfeer gespannen aangezien ik na het lezen van een hoofdstuk het liefst meteen verder las. Door de loop van het boek kom je steeds op ontdekkingen waardoor het verhaal een andere wending kan krijgen. Dat vond ik erg prettig, want deze boeken zijn verre van voorspelbaar! Bepaalde plotwendingen kon ik een tikkeltje zien aankomen (en andere plotwendingen kan je ook zien aankomen als ik er achteraf aan terugdenk), maar tijdens het lezen zelf wist Lissa Price mij altijd te verrassen. You go girl!

 

De personages zijn daarbij ontzettend stoer. Callie is heel dapper en hoewel de Ouweheer een sterke tegenstander is, kan Callie genoeg doen om hem tegen te werken. Callie moet veel confrontaties aangaan, waardoor je ook merkt hoe gruwelijk deze wereld eigenlijk is. Enders zijn totaal niet vreedzaam tegenover Starters, je merkt echt de onrecht bij bepaalde personages! Door de enorme vaart die Lissa Price in het verhaal brengt, kan je dit haast niet zien, aangezien er genoeg gebeurd en Callie constant op pad is. Ik bleef constant geboeid door deze lugubere wereld en de strijd van Callie tegen de Ouweheer, wat dit boek echt fantastisch leesvoer maakt.

Enders is een mooie afsluiter van de Starters-tweeluik. De schrijfstijl is lekker vlot, het verhaal is spannend en zit vol met enorme mindfucks die mijn hoofd haast deden exploderen. Ik vind Lissa Price een waar genie en deze boeken zijn echt een voorbeeld voor een goede YA. De serie is al vrij oud, maar is dus zeker de moeite waard om op te pakken! Daarbij is er ook een versie waarin beide delen zijn gebundeld, zodat je in één keer het volledige verhaal van Callie kan lezen.

3 reacties

  1. Ik vond starters super tof! Maar Enders pakt me op de een af andere manier gewoon niet!

  2. Starters was vroeger één van de eerste YA-boeken die ik ooit las als recensie-exemplaar 😮 Maar Enders staat ongelezen in de kast … Toch maar eens in beginnen als ik je recensie zo zie ^^

    1. Oeeh ja snel doen hoor, hij is echt heel tof! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.