Recensie: Endgame

Titel: Endgame
Auteur: James Frey
Genre: Spanning, Young Adult
Uitgeverij: Unieboek
Bladzijdes: 404
Bindwijze: Paperback
Prijs: 19,99
Cijfer: 10/10
Link naar de Goodreads pagina

Het einde is nabij. De wereld zal ten ondergaan, behalve één van de 12 rassen. Elk ras wordt vertegenwoordigd door een Speler, iemand van 12 tot 19 jaar oud. Ze zijn van jongs af aan getraind voor dit moment, en het is zover… Dit is Endgame.

Ik ben één van de gelukkige personen die een vooruitexemplaar kon ontvangen van Endgame, waar ik Young Adult Boeken en Unieboek onwijs dankbaar voor ben! Al snel begon ik in dit boek. De achterkant gaf niet veel weg. Ik wist niet wat ik moest verwachten.
De Windwezens, de goden, vinden dat de mensheid niet meer in staat is om fatsoenlijk te leven. Maar één ras zal blijven voortbestaan. Welk ras zal overleven wordt bepaald door Endgame. Elk ras is vertegenwoordigd door een puber, een afstammeling van één van de oude beschavingen, en deze Speler wacht zijn of haar hele leven op Endgame. Dit zijn dus jongeren uit Amerika, Europa, Azië, het Midden-Oosten en vele andere plekken op de wereld. Ze weten hun lotsbestemming en zijn al jaren getraind voor dit moment. Op het moment dat Endgame begint, komt er bij elk van deze jongeren een meteoor waarbij veel mensen om het leven komen. Dit is het teken dat Endgame begint, en de pubers moeten winnen door raadsels op te lossen en drie belangrijke sleutels verzamelen. Elke Speler is levensgevaarlijk en doet er alles aan om te winnen. De regels? Er zijn geen regels! Endgame is begonnen, en het is levensecht…

Dit boek is in één woord FANTASTISCH. Vanaf het eerste hoofdstuk kwam ik meteen in het verhaal terecht en raakte ik in de ban van Endgame. Gelijk zit de spanning er dik in en krijg je dezelfde adrenalinekick die de Spelers van Endgame krijgen bij het zien van de meteoor die Endgame aankondigt. Van het ene avontuur beland je in het volgende avontuur en er is onwijs veel actie. Ik had het gevoel dat ik naar een gigantische actiefilm keek, het is zo gaaf om te lezen! Ik kon niet stoppen met lezen en ik las met een moordend tempo, ik had het binnen de kortste keren uit!

Je leest vanuit vele perspectieven, elke Speler van Endgame doet wel zijn zegje in het verhaal. Elk personage heeft een eigen stijl en dat merk je zeker tijdens het lezen. Elke puber komt uit een ander land of werelddeel, zodat je onwijs veel van de wereld ziet. Het ene hoofdstuk zit je nog in de Verenigde Staten, daarna kom je in China of Australië terecht! Je verbeeldingsvermogen slaat gewoon op hol door de vele prachtige locaties!
Hoewel er dus veel personages zijn, worden een stuk of 6 personages wat nader belicht en komen die wat vaker aan het woord, zodat je deze Spelers beter leert kennen. Hun problemen, hun talenten, hun gevoelens en zelfs hun hartslag, alles wordt in een uiterst gedetailleerde manier beschreven waardoor dit boek tot in de puntjes is uitgewerkt!

Niet alleen houden de personages zich bezig met Endgame, ook JIJ maakt deel uit van Endgame! Er is namelijk een wereldwijde actie van Endgame. In dit boek is een bepaalde boodschap verstopt. Als je deze boodschap kan kraken en de juiste code weet te vinden, maak je kans op wel een half miljoen dollar! Dat maakt Endgame juist zo cool, tijdens het lezen zal je genoeg aandacht aan de puzzels. Ergens op de wereld staat onwijs veel geld op je te wachten, het enige wat je moet doen is de code kraken…

Dit boek kan ik niet slecht beoordelen, want dit boek is geniaal. De gebeurtenissen voelen aan als een heftige actiefilm, je krijgt zo veel te zien van de wereld en de personages in het boek, en het raadsel wat in het boek is verstopt maakt je alleen maar een nog intensievere lezer! Koop dit boek zeker, want je kan dit niet missen! Ik vind dit boek geschikt voor meisjes en jongens, iedereen kan verslaafd raken aan dit boek! Een dikke 10 voor dit boek dus, en neem me niet kwalijk, ik ga even een code proberen te kraken en een half miljoen dollar winnen…

 

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Superbenieuwd naar! En als ik je recensie zo wat skim (niet helemaal gelezen omdat ik er nog niet té veel over wil weten voor ik ‘m lees) helemaal terecht!

    1. Alleen in de tweede alinea verklap ik wat over de verhaallijn, de rest kan je gewoon lezen 😉 Maar het is natuurlijk helemaal leuk om zo weinig mogelijk te weten voordat je het boek begint, voor mij had dat in ieder geval een goede uitwerking! 🙂

  2. Oke. volgens mij moet ik dit snel gaan lezen. (maar ik lees nu Dreiging & duisternis, dat is wel een goed excuus toch. )

    1. Dreiging & Duisternis verschijnt binnenkort ook bij mij thuis, en dan ben ik denk ook een hele tijd zoet 😉 Maar ik moet zeggen dat Endgame net zo leuk is als de Grisha-serie!

  3. hij is goed he :D…. De puzzels…. Pfff succes als jenin google kepler futuristics in tikt kom je in dr online game..
    Ik ben ook nog steeds helemaal weg van endgame

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.