Recensie: Every You, Every Me

Titel: Every You, Every Me

Auteur: David Levithan

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Ember

Bladzijdes: 248

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,49

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Evan is alleen. Ariel, zijn enige vriend, is weg. Evan vindt dat hij verantwoordelijk is voor haar verdwijning en voel zich niet goed. Op een dag vindt hij een mysterieuze envelop met daarin een foto van hemzelf. Later krijgt hij steeds meer foto’s die te maken hebben met hem en Ariel. Wie stuurt hem deze brieven? Zou het Ariel zijn? Hij probeert er samen met Jack achter te komen wie de afzender is van deze brieven en wordt geconfronteerd met het feit dat Ariel weg is.

 

Dit boek kreeg ik van Ilse tijdens de ruilavond in Sassenheim. Zelf leest Ilse weinig Engelse boeken en aangezien ik de boeken van David Levithan wel kan waarderen, wilde ik dit boek erg graag lezen. Ilse gaf het aan mij, ontzettend bedankt Ilse! Tijdens mijn dagje Londen las ik dit boek in de bus en toen ik weer thuis was had ik het boek uit.

 

In Every You Every Me volg je een rusteloze Evan. Een tijdje terug is hij Ariel, een goede vriendin van hem, verloren en hij voelt zich hierdoor erg schuldig. Wat er precies is gebeurd met Ariel weet je niet als lezer, maar daar wil je natuurlijk graag achter komen. Daarnaast krijgt Evan vreemde foto’s van een anonieme afzender. Wie stuurt deze foto’s? Is het iemand die Evan nog schuldiger wil laten voelen, zou het Ariel zijn of iemand anders? Evan vindt de foto’s heel apart en hij gaat op zoek naar antwoorden. Hierbij komt hij wel bepaalde dingen te weten over Ariel, haar vriend Jack en meer.

 

De opmaak van dit boek is erg uniek. David Levithan schrijft erg mooi en maakt vaak gebruik van doorgestreepte woorden en zinnen die de gedachtes van Evan laten zien (vergelijkbaar met Juliëtte in Vrees me). Het boek las erg vlot, zat vol emotie en ik las vaak een aantal prachtige zinnen. Dit boek is in samenwerking gemaakt met Jonathan Farmer. Telkens gaf Jonathan een foto aan David Levithan, waarop hij verder schreef aan het verhaal. David Levithan liet zich leiden door de foto’s van Jonathan, zonder dat de fotograaf wist waar het boek over zou gaan. Dit vind ik erg cool gedaan en de uitwerking is zeker geslaagd!

 

De ontknoping van Every You, Every Me vond ik ook erg mooi, maar niet enorm spectaculair. Het boek had mij verbaasd, maar het had van mij nog wat uitgewerkt kunnen worden. Dit boek is niet zo dik, dus je hebt het heel snel uit. Dit vond ik wel jammer, want ik had veel liever een wat groter verhaal gezien waarbij er meer aandacht wordt besteed aan de personages en de afloop van het verhaal. Afgezien daarvan vond ik Every You, Every Me een erg mooi boek met een unieke insteek en lees ik graag meer boeken van David Levithan.

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.