Recensie: Familie liegt nooit

Titel: Familie liegt nooit

Auteur: Karen M. McManus

Vertaling: Willeke Lempens

Genre: Thriller, Young Adult, Mysterie

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 303

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000373000

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

Milly, Audrey en Jonah zijn familie van elkaar, namelijk nichten en neef, maar ze hebben elkaar nauwelijks gezien. Hun oma heeft hun ouders onterfd voordat ze geboren waren, maar daar kan verandering in komen. De drie zijn uitgenodigd om in de zomer een vakantiebaantje aan te nemen bij het resort van hun oma. De ouders van Milly, Audrey en Jonah willen maar al te graag dat hun kinderen gaan, terwijl ze zelf er niet om staan te springen. In het resort aangekomen merken ze dat hun grootmoeder andere plannen voor hen heeft, en dat ze bepaalde familiegeheimen rondom het onterven willen uitpluizen…

Karen M. McManus is een auteur die keer op keer ijzersterke YA-thrillers kan schrijven. Haar vierde boek is nu uit, ze gaat daar maar! Ze weet me telkens te verrassen met bizarre plotwendingen, maar kan ze haar kwaliteit hoog blijven houden?

Familie liegt nooit is een boek dat Karen M. McManus uitstraalt. Haar boeken zijn altijd geheimzinnig, hebben een pakkende schrijfstijl en de personages zijn realistische pubers. Drie familieleden proberen de gebeurtenissen van hun ouders van vijfentwintig jaar geleden te achterhalen, wat leidt tot veel ontdekkingen die je nieuwsgierig maken naar meer. Wanneer de vaart er een beetje uit gaat, eindigt een hoofdstuk met een cliffhanger waardoor je het boek niet snel weglegt. Het is net als een soap, maar dan hoef je niet te wachten op een volgende aflevering! Het gehalte aan drama is om te smullen en met behulp van flashbacks naar het verleden krijg je steeds meer vragen. Wat is er gebeurd waardoor de ouders van Milly, Audrey en Jonah zijn onterfd? Er zijn zo veel intriges en je krijgt steeds meer het gevoel dat er iets heel vreemds aan de hand is…

Door de hoeveelheid aan personages kan het boek iets te ingewikkeld lijken, maar gelukkig is er een stamboom aan het begin van het boek om de familielijnen te verduidelijken. Door de cliffhangers kon het boek me in zijn greep houden, maar ik moet zeggen dat de stukken daartussen niet heel verslavend waren. Wel heb ik erg genoten van het einde. Ik was mijn hersenen aan het kraken om te bedenken wat er precies aan de hand is, maar de ontknoping had ik totaal niet zien aankomen. McManus wist me weer te verrassen met een wending die ik niet voor mogelijk had gehouden, terwijl ze wel wat hintjes tussen de regels had verstopt. Dat doen niet veel auteurs haar na!

Familie liegt nooit heeft de nodige drama, de schokkende openbaringen en vele geheimen die je van begin tot eind geboeid kunnen houden. Ook de laatste bladzijde zorgt weer voor een heerlijk slot waardoor je erg voldaan het boek afsluit. De personages zijn echte pubers en ik kan het boek aanraden aan mensen die houden van series zoals Riverdale. Er is genoeg mysterie en een einde waar je u tegen zegt, McManus mag van mijn part nog lang doorgaan met schrijven!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.