Recensie: Fantasy Artist’s Pocket Reference Dragons & Fantasy Beasts

Titel: Fantasy Artist’s Pocket Reference Dragons & Fantasy Beasts

Auteur: Finlay Cowan

Soort tekenstijl: Fantasy

Uitgeverij: David & Charles

Bladzijdes: 217

Bindwijze: Hardcover

Cijfer: 4/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Dit is een tekenboek voor het maken van fantasywezens en mythologische wezens waarbij verschillende soorten technieken worden gebruikt. Het begin van het boek geeft een introductie op basistechnieken en bepaalde soorten beesten en dan wordt elke bladzijde een bepaald monster besproken en de manier waarop je dit wezen kan tekenen.

Naast bepaalde technieken die je kan leren om deze wezens te maken, staat er ook altijd wat informatie bij over het wezen zelf, dus daar kan je ook wat over lezen! Er staan op elke bladzijde wat tips voor het tekenen en Photoshoppen van een bepaald wezen, maar er zijn geen stap-voor-stap lessen, wat wel erg jammer is. Dit boek is vooral voor de gevorderde artiest. Daarnaast zijn de tekenstijlen heel verschillend, zoals je kan zien in deze foto’s.

 

Zoals je dus kan zien is de tekenstijl erg gevarieerd. Het is elke keer weer een verrassing wat je tegen gaat komen, maar om eerlijk te zijn is het grotendeel van dit boek verre van mooi. Veel tekeningen zijn totaal niet mijn smaak en hadden veel beter gekund. Dit is een leuk boek als je hem heel goedkoop kan vinden op een boekenfestijn, maar het is geen gemis als je dit boek gewoon laat liggen.

1 reactie

  1. Zo op jou foto’s vind ik het boek er episch uit zien, maar het is jammer dat de stap-voor-stap lessen missen. Vooral de informatie over de verschillende wezens klinkt interessant.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.