Recensie: Flashback

Titel: Flashback15 Flashback Eva Burgers

Auteur: Eva Burgers

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Kluitman

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 13,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Lynn wordt na een avondje shoppen met haar vriendinnen van haar fiets gehaald en in elkaar geslagen. Ze wordt wakker in het ziekenhuis en kan zich niets meer herinneren. Wie heeft haar van haar fiets afgehaald en waarom doet iemand zoiets bij haar? Lynn gaat op onderzoek uit…

 

Eva Burgers had ik al kunnen spreken tijdens de lokale voorleeswedstrijd in Katwijk. Ze was erg aardig en ik had al twee boeken van haar gelezen die gingen over een toneelacademie waarin weinig spanning voorkwam, maar dit is toch iets heel anders! Eva Burgers weet hele goede jeugdthrillers te schrijven, en dat bewijst ze maar met haar boek Flashback.

 

In dit verhaal volg je twee personen: Lynn, het meisje die in elkaar wordt geslagen en haar (ex-)vriendje Jay. De twee zijn pas uit elkaar gegaan maar Jay wil haar graag terug. Als Lynn in elkaar wordt geslagen in het eerste hoofdstuk, ben je meteen nieuwsgierig naar de dader. Lynn weet er zelf niks meer van maar is van plan de dader te vinden. Al snel komen er wat verdachten in beeld, maar als lezer moet je maar goed uitvogelen wie het daadwerkelijk is. Je wordt vaak op een ander spoor gezet en pas tegen het einde aan wist ik pas wie de dader was. Ik had het net op tijd zien aankomen, maar Eva Burgers wist me heel lang op het verkeerde been te zetten.

 

Lynn en Jay zijn twee sympathieke personages waar je je makkelijk in kan leven. De twee hebben een relatie achter de rug, maar daar is nog geen definitief einde aan. Hun band wordt goed beschreven, ze kwamen realistisch over. Ook de familie van de twee pubers kwamen duidelijk naar voren. De personages waren prettig, maar ook de schrijfstijl. Dit boek is best dun en je hebt het daarom met gemak in een middagje uit. Het houdt je aandacht vast en je kan het zo in één zit uitlezen.

 

Flashback is een spannend boek voor leerlingen van de onderbouw. Het verhaal wekt de juiste vragen bij je op en de dader blijft heel lang verborgen. Zelf kan ik alleen nog wat kanttekeningen plaatsen bij de dader en de andere potentiële verdachten, omdat sommige dingen wel heel toevallig zijn en de geloofwaardigheid niet al te hoog is, maar dat is te overzien bij een boek die bedoeld is voor een jonge Young Adult-lezer. Dit boek vond ik zo goed, dat ik daarna meteen doorging met een andere thriller van Eva, beide boeken had ik in dezelfde dag uit…

2 reacties

  • Dali op februari 10, 2023 om 10:09 pm
  • Reageer

  Wie was de dader? Ik heb het boek niet optijd kunnen uitlezen omdat ik het terug naar de bibliotheek moest brengen.

   • Sjouke op juni 5, 2023 om 4:20 pm
   • Reageer

   Paul. Haar vader had hem ontslagen en daardoor was die boos.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.