Recensie: Girl 6 (Best of YA XS #1)

Titel: Girl 6 (Best of YA XS #1)

Auteur: Mirjam Mous

Genre: Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 104

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000376520

Prijs: 9,99

Link naar de pagina op Goodreads

Summer woont in Amsterdam, samen met haar moeder. Haar opa en oma wonen in Amerika, die ze jaarlijks wel bezoekt. Wanneer Summer hoort dat haar opa ernstig ziek is, wil ze meteen naar haar grootouders toe. Daar maakt ze een klein ongeluk mee en ze ontmoet Dez, die haar vertelt dat ze in een web zit vol leugens…

Best of YA is een uitgeverij die veel jongeren aan het lezen heeft gekregen. Ze geven stuk voor stuk mooie boeken uit, maar de jongeren die totaal niet lezen kunnen nog overtuigd worden om boeken op te pakken. Hierdoor zijn de XS-verhalen bedacht, waarin Nederlandse YA-auteurs korte verhalen schrijven. Ik vind het af en toe erg fijn om een kort verhaal te lezen. Je hebt het lekker snel uit en soms kan er een ijzersterk verhaal in zitten. Mirjam Mous is een erg bekend auteur door onder andere Boy 7, en dit is een soort vervolg op dat boek. Is dit eerste XS-een geslaagd begin van een veelbelovende reeks?

Girl 6 is een verbazingwekkend goed verhaal over vertrouwen, vriendschap, ethische dilemma’s en een heleboel mysterie. Summer gaat naar haar grootouders aangezien haar opa ziek is geworden, maar het lijkt iets vreemds gaande… Vanuit verschillende perspectieven merk je dat er iets helemaal mis is, waardoor je op het puntje van je stoel zit. De spanning stijgt steeds meer naarmate het verhaal vordert. Ikzelf wist uiteindelijk te voorspellen hoe de vork in de steel zat, maar dat kwam vooral door een bepaalde film die ik heb gezien die hierop lijkt. Desalniettemin wist ik nog niet de details en wist Mirjam Mous mij alsnog te verrassen!

Mocht je Boy 7 niet hebben gelezen, geen probleem. Dit boek speelt zich volledig los van de gebeurtenissen in Boy 7, het maakt je eerder juist nieuwsgierig naar Mirjams oude boek! Mirjam Mous weet in dit korte verhaal een interessant stukje technologie te belichten, een technologie waar veel ethische dilemma’s achter schuilen. Dit boek laat zien wat mensen wel niet over hebben om hun dierbaren te redden, zo erg op een punt dat je je menselijkheid kan verliezen. Dit boek zorgt daardoor ook voor interessante discussies en zet je daardoor meteen aan het denken. Dit is dan wel een kort verhaal, de boodschap erachter is juist zo groots!

Dit boek liet mij beseffen dat Mirjam Mous een van de auteurs is die mij zo verslaafd heeft gemaakt aan lezen. Net zoals bij Boy 7 heeft dit boek een enorme vaart en verveelt het geen enkel moment. Dit boek kan echt iedereen aan het lezen krijgen, Mirjam Mous bewijst weer dat ze naast standalones en een tweeluik van alle markten thuis is en ook fantastische korte verhalen kan schrijven. Ik kan nu al niet wachten op de volgende Best of YA XS verhalen!

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik Best of YA erg dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.