Recensie: Girl of Nightmares (Anna #2)

Titel: Girl of Nightmares (Anna #2)8 Anna 2 Girl of Nightmares Kendare Blake

Auteur: Kendare Blake

Genre: Paranormaal, Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Manteau Jeugd

Bladzijdes: 347

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Anna is al maanden weg, maar Cas blijft maar aan dit meisje denken. Cas ziet haar overal, maar deze waanbeelden lijken toch realistischer te lijken dan verwacht… Het lijkt alsof Anna gekweld wordt en veel pijn heeft, en Cas is zo verliefd op haar dat hij haar wel moet redden, aangezien ze dat ook bij hem heeft gedaan. Om weer bij Anna te komen moet Cas wel een moeilijke opdracht vervullen, en dan is het nog niet eens zeker of hij zijn spookmeisje in veiligheid kan brengen…

 

Girl of Nightmares is het tweede en afsluitende deel van de Anna-serie. Het eerste deel, Anna Dressed In Blood, was mij goed bevallen en ik was heel benieuwd naar het tweede deel. Hoe loopt het af met Cas en Anna? Ik had geen idee, en ik kon niet wachten om het vervolg te lezen. Laatst had een collega-blogger een wat negatieve recensie geschreven over dit boek, dus ik was wat op mijn hoede toen ik met Girl of Nightmares begon.

 

De schrijfstijl van Kendare Blake was weer net zo goed als in het eerste boek en ik vloog door dit boek heen. Hoewel de echte spanning pas aan het einde kwam, heeft Cas nog genoeg gevechten met geesten. Ik ergerde me er wel aan dat de gevechten wel spannend waren, maar alleen in het verhaal werden gestopt ter opvulling. Naar mijn idee had het einde veel langer gemogen met legendarische gevechten, maar alleen de laatste 50 bladzijdes vertoonden echt die actie die ik zocht. Het paranormale deel van Girl of Nightmares vond ik geweldig, het gaf net meer die informatie over geesten waar ik naar verlangde. Ook was de Orde een leuke toevoeging van het verhaal, daar had ik eerlijk gezegd wel meer over willen lezen!

 

Cas vind ik een goed personage, maar op sommige punten was hij wat vervelend. Hij ziet Anna pijn lijden en hij wil haar helpen, maar hij neemt niet snel drastische stappen. Hij kwam vaak over als een zeurderige tiener die zijn meisje mist. Niks mis mee, want het is ook best logisch, maar aan de andere kant had hij juist meer pit moeten hebben en gelijk over moeten gaan op zijn zoektocht naar Anna. Het duurde naar mijn idee te lang, hij moest er gewoon voor gaan! De vrienden van Cas vond ik gelukkig net zo leuk als in het eerste deel, en ik merkte hun hechte vriendschap.

 

En dan het einde… Hmm, wat moet ik daar over zeggen? Aan de ene kant ben ik wel tevreden, want er was inderdaad een spannend eindgevecht en er zijn zeker dingen gebeurd waar ik op hoopte, maar aan de andere kant was ik niet heel bevredigd. Een lichte teleurstelling had ik wel, maar niet zo dat ik met een slecht gevoel dit boek eindigde. Een prima boek dus, maar wel met wat minpunten.

1 reactie

  1. Deze wil ik ook nog heel graag lezen al ben ik wel een tikkeltje bang voor het einde nu je zegt dat het niet echt bevredigend is. Na het eerste deel heb ik namelijk best wel hoge verwachtingen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.