Recensie: Godenslaap (Dromendochter #3)

Titel: Godenslaap (Dromendochter #3)

Auteur: Laini Taylor

Vertaling: Niels van Eekelen & Valérie Janssen

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 560

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022564530

Prijs: 27,55

Link naar de pagina op Goodreads

Nu de mensenwereld weet van de serafijnen en chimaeren, is de sfeer maar al te grimmig. Karou moet met Akiva krachten bundelen en met hun legers Jaëls leger verslaan, en dat terwijl de hele wereld in rep en roer is door deze nieuwe schepsels. De uitkomst is niet zeker en Karou, Akiva en vele mensen, chimaeren en serafijnen proberen hun lot te verdedigen, koste wat kost.

Dromendochter is een boek dat ik meer dan vijf jaar las, en waar ik weg van was. Helaas was toen het laatste deel niet vertaald, waardoor ik met een pijnlijk gevoel het boek afsloot. Gelukkig hebben de leesgoden mijn gebeden gehoord, want Boekerij heeft besloten het derde deel eindelijk te vertalen en de boeken uit te geven in nieuwe covers. Karou’s en Akiva’s avontuur kon weer doorgaan, en wat was ik benieuwd naar het einde! Is Godenslaap de goddelijke afsluiter van deze trilogie?

Keer op keer weet Laini Taylor mij te imponeren met haar vindingrijkheid. Ik kan maar niet geloven dat één persoon zo’n wonderbaarlijke fictieve wereld heeft bedacht die zo realistisch aanvoelt. Serafijnen en chimaeren zijn wezens die wel vaker voorkomen in fantasyverhalen, maar het is zo anders dan andere boeken die te maken hebben met deze magische wezens. Deze unieke wereld blijft mij boeien en als ik over al deze bijzondere personages lees, waan ik mij helemaal in Eretz. Dit boek lezen is het meemaken van een mythisch schouwspel waar nog eeuwen over wordt gesproken, je merkt gewoon dat dit een verhaal is van een legende die de wereld weet te veranderen.

Er zijn een tal van personages waar je over kan lezen. Karou en Akiva weten steeds meer hun eigen weg te vinden en raken vaak afgezonderd van elkaar om hun eigen problemen te trotseren, maar hun aantrekkingskracht blijft een constante factor. Ook zijn er een paar nieuwe personages in dit deel, die stuk voor stuk een heel nieuw perspectief te geven aan dit verhaal. Die afwisseling van verschillende perspectieven van verschillende partijen maakt het verhaal zo interessant, hoewel de ene verhaallijn je misschien meer ligt dan de andere.

Nu was de ontknoping misschien niet zo gewelddadig en heftig als ik me in eerste instantie had voorgesteld, maar het einde laat juist zien dat de avonturen van chimaeren en serafijnen nog lang niet is afgesloten, en dat je nog tot het einde der tijden kan fantaseren over de nieuwe verhalen die voortkomen uit deze legende. Ik was verbaasd door mooie plotwendingen en het doet mij haast pijn dat ik deze personages moet verlaten, maar het doet me goed om te bedenken dat er nog zo veel moois voor hen in petto ligt. Dat dit laatste deel is vertaald is zeker een goede beslissing geweest, want dit is het boek dat vele lezers van Dromendochter verdienen.

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.