Recensie: Guild Wars 2 Strategy Guide

Titel: Guild Wars 2 Strategy Guide

Auteur: Michael Lummis

Genre: informatief

Uitgeverij: Bradygames

Bladzijdes: 513

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9780744013825

Prijs:

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Guild Wars 2 is een zeer populaire MMORPG waarin je als fantasy-personage een gigantische wereld verkent. Voor deze game is een strategy guide opgesteld waarin alles wordt verteld over alle wezens, personages, locaties en meer over de game. 

 

Ik ben sinds een paar maanden fan van de online game Guild Wars 2. Dit is een fantasygame waarin je als een bepaalde fantasy-personage een held bent en de wereld verkent. Deze game is zo groot en ook heel fijn om te spelen (ik hoop er ooit een mooi blogje over te kunnen schrijven), dus toen ik bij de Gamemania deze gids voor een lange prijs zag liggen, nam ik hem mee naar huis. Ik vond de lay-out erg mooi, maar zou dit boek een bijdrage zijn voor het spelen van de game?

Deze strategy guide is een uitgebreid boek over Guild Wars 2. Je begint met de uitleg van de verschillende rassen en de manieren waarop je je personage kan aanpassen. Ook wordt de geschiedenis van Guild Wars verteld en lees je genoeg achtergrondinformatie over deze wereld en zijn bewoners. Al snel krijg je alle basisprincipes van de game uitgelegd, met handige tips voor gevechten, menu’s en meer. Zelfs hier had ik al bepaalde dingen gelezen die ik nog niet toepaste in de game, dus ik merkte meteen het praktische nut van het boek.

De gids geeft handige tips wat betreft de game, maar wordt ook bijgestaan door prachtige illustraties uit de game. Alleen door het doorbladeren van de gids heb je zin om het spel te spelen! De afbeeldingen zijn opvallend, kleurrijk en passen goed bij de game. Voor zowel nieuwe als meer ervaren spelers is deze gids erg handig, omdat het genoeg tips geeft en manieren om verder te komen in de game. Vooral de stukken over de verschillende soorten professions vond ik handig. Zo ben ik een ranger in de game en dankzij het hoofdstuk erover leerde ik nieuwe manieren om alles uit deze klasse te halen.

Een groot deel van het boek is een grote database met wapens, aanvallen, kaarten, quests en wezens in de game. Handige informatie, maar niet iets wat je voor je plezier gaat lezen. Dit is handig voor als je het echt nodig hebt, maar de game valt aardig te spelen zonder deze kaarten en andere data. De gids is vooral handig qua praktische tips betreft rondom de game.

Guild Wars 2 Strategy Guide is een mooi boek die je verder helpt met Guild Wars 2. Het is uitgebreid, vol mooie afbeeldingen en weet je bepaalde trucjes te geven. Ik houd het boek er soms bij tijdens het gamen, zodat ik snel wat kan opzoeken als ik even vastloop. De wereld van Guild Wars 2 heeft namelijk genoeg te ontdekken en met deze gids doe ik dat met iets meer gemak. Een mooie aanwinst voor bij je gamecollectie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.