Recensie: Handlettering doe je zo

Titel: Handlettering doe je zoP1070802

Auteur: Karin Luttenberg

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 96

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048834228

Prijs: 14,99

Cijfer: 8/10

 

Handlettering begint steeds meer een rage te worden in boekland en met dit boek leer jij alle fijne kneepjes van het vak! Karin Luttenberg is illustratice en graficus en geeft je tips en stap-voor-stap-handleidingen om zo te beginnen met handlettering, voor zowel beginners al gevorderden!

 

Tijdens het Eenzaam en extreem ver weg-event van uitgeverij Moon kreeg elke blogger een goodiebag mee, met daarin een exemplaar van Handlettering doe je zo. Ik heb zelf nog niet al te veel gedaan wat handlettering betreft (ik deed wel de workshop op Yalfest), dus ik was heel benieuwd hoe dit ging uitpakken!

P1070834

Handlettering doe je zo is een uitstekend boek als je wilt beginnen met handlettering, maar ook als je wat gevorderd bent. Het begin van het boek geeft vooral veel basistechnieken, maar later in het boek worden er wat flinke kunstwerken getoond die je niet zo snel kan maken. Voor ieder wat wils dus, zeker omdat Karin er onwijs veel tips in stopt die je kunnen helpen als je even vast zit in een kunstwerkje.

P1070835

De volgorde van het boek is ook erg goed gedaan, alles wordt stap voor stap uitgelegd en je krijgt steeds wat moeilijkere dingen te zien die je kan proberen te maken. Ook wordt er haarfijn uitgelegd welke materialen er handig zijn voor handlettering en welke stappen je moet zetten om iets te maken. Daarbij is de hele lay-out van dit boek ook ontzettend leuk in elkaar gezet (wat verwacht je ook anders met een graficus als schrijfster?).

P1070836

De schrijfstijl vond ik soms alleen iets te warrig. Vooral bij het voorwoord leek het soms net alsof alles van de hak op de tak ging, dus het lezen zelf van het boek vond ik af en toe niet al te prettig. Dit mag de pret niet drukken, want je bent voornamelijk bezig met het zelf tekenen! Ikzelf heb al een paar dingen uitgeprobeerd en ze zijn zeker gelukt met de hulp van dit boekje! Wil jij nou beginnen met handlettering of heb je wat meer tips nodig om professioneler te werk te gaan? Dan is Handlettering doe je zo echt iets voor jou!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.