Recensie: Harry Potter Film Wizardry

Titel: Harry Potter Film Wizardry

Auteur: Brian Sibley

Genre: Fantasy, Illustratie

Uitgeverij: Harper Design

Bladzijdes: 164

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 27,99

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Dit boek gaat over de verfilmingen van Harry Potter. Je krijgt informatie over de makers, de cast, de decoraties, decors, locaties en meer! Acteurs, makers en vele andere personen doen hun zegje over alle films die er van Harry Potter zijn uitgebracht.

 

Tijdens de Harry Potter Tour door de studio’s kon ik het niet laten om dit pareltje mee te nemen naar huis. Ik wilde al een hele lange tijd dit boek kopen, maar vond het telkens zo duur. In Londen dacht ik: ach ja, doe eens gek. Toen ik thuis was wilde ik er snel mee beginnen, want HARRY POTTER WOOEEEHHH!

 

Het grootste pluspunt is de schitterende vormgeving van het boek. De harde kaft, glanzende letters, de prachtige foto’s, mooie opbouw van de pagina’s, de kleine extra’s in het boek, alles is zo goed in elkaar gezet! Elke bladzijde is een feest om te zien, je zou er uren naar kunnen kijken! Je ziet vele foto’s van de set door de jaren heen, maar ook schetsen, foto’s van achter de schermen, kleding en meer. Er is zo veel gestopt in dit boek, als Harry Potter-fan krijg je een goed beeld van het maken van deze films!

 

Het boek is opgedeeld in alle films, dus je begint met de Steen der Wijzen en gaat met elk hoofdstuk verder naar een volgende film. Bij elke film wordt er beschreven wat moeilijk was om te maken, hoe de casting werd gedaan, welke herinneringen acteurs hadden aan het filmen en nog veel meer. Er is veel tekst op de pagina’s (en dat gecombineerd met vele illustraties) waardoor je genoeg informatie binnenkrijgt over de films.

 

Na het lezen van dit boek wil ik zo graag alle films weer kijken, de boeken weer lezen, weer naar de Harry Potter Tour gaan… Dit boek is gewoon een musthave voor de Potterheads onder ons. Het heeft misschien een hoge prijs, maar dat is het ook meer dan waard. Het is een prachtig aandenken aan alle mooie films van Harry Potter, een boek dat ik maar al te vaak door ga bladeren om weer even de sfeer van Zweinstein te zien…

 

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Oooh waaauw die wil ik!

  2. Oh wauw, dat ziet er echt uit als een geweldig boek!

  3. Gaaf dat je naar de Harry Potter studio tour bent geweest! Ik was pas nog in Londen, maar we waren helaas te laat met reserveren dus toen konden we er niet meer heen. Je moet echt best wel vroeg van te voren kaartjes bestellen :p .

  4. Ik heb dit boek ook, fantastisch. Maar als je deze al fantastisch vond moet je ook zeker proberen Harry Potter page to screen bemachtigen. Dat is echt zo’n super vet mooi schitterend boek!

  5. Oh wauw! Ik kende dit boek helemaal niet, maar het is prachtig!

  6. Deze wilook erg graag gaan lezen. Ik heb zo genoten van de boeken en de film

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.