Recensie: Hart van Glas (GAIA #1)

Titel: Hart van Glas (GAIA #1)

Auteur: Miranda Peters

Genre: Fantasy, Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Bladzijdes: 294

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789492585134

Prijs: 17,95

Link naar de pagina op Goodreads

 

Hester heeft bovenmenselijke krachten, maar ziet dit meer als een vloek. Toen ze zeven was had ze een auto-ongeluk waarbij haar vader stierf, terwijl zij met haar krachten hem had moeten redden. Ze geeft zichzelf de schuld hiervan en weet niet hoe ze haar krachten moet bedwingen. Tien jaar later is ze een vrij gewoon meisje geworden op de middelbare school met leuke vriendinnen. Ze is nog nooit verliefd geweest, maar dan ontmoet ze Siem en kan ze haast aan niemand anders denken. Ze ontmoet Siem alleen maar in haar dromen, maar zou hij ook bestaan?

 

Tijdens het YA Summer Event bij boekhandel van Piere waren er vele uitgeverijen aanwezig, waaronder Dutch Venture Publishing. Zij gaven twee boeken weg tijdens de loterij van het evenement, waaronder Hart van Glas. Drie keer raden wie het boek had gewonnen! Dit boek nam ik dus mee naar huis, dit zou mijn eerste ervaring zijn met deze uitgeverij. Zou het mij bevallen?

Hart van Glas is een boek waar ik makkelijk doorheen kwam, maar waarbij ik wel een aantal opmerkingen bij heb. De schrijfstijl was in ieder geval in orde. Ik las met een vlotte vaart door dit boek en binnen een avondje en een ochtend had ik het verhaal uit. Het verhaal is niet zo grotesk, waardoor dit boek ideaal is voor een zomerse middag. Dit boek bevat romantiek, wat spannende momenten en een vleugje fantasy. Hester heeft namelijk bovenmenselijke krachten, maar ziet dit eerder als een vloek aangezien ze haar vader op haar zevende niet kon redden van een auto-ongeluk. Een proloog beschrijft deze situatie, waardoor je meteen begint met een heftig moment. Een goede start! Uiteindelijk merk je wel dat het verhaal wat rustiger is dan verwacht. Er is wel een lichte spanningsboog, maar deze wordt redelijk overschaduwd door het liefdesverhaal, die op sommige momenten vrij voorspelbaar was. Hoewel deze romantiek niks voor mij was, weet Miranda Peters goed in het hoofd te duiken van een pubermeisje.

 

De personages vond ik op het begin heel sterk. Er werden telkens kleine details gegeven over personages waardoor hun persoonlijkheid goed werd gevormd. Iedereen was een persoon met inhoud en dat maakte het lezen heel aangenaam. Halverwege het verhaal vond ik sommige achtergrondverhalen enorm overdreven. Zo leer je een heftige gebeurtenis van Siem vroegen, die ik echt weinig vond toevoegen aan het verhaal. Ook is er een klein personage die haast niks zegt, maar die opeens een onrealistisch en uitgebreid achtergrondverhaal krijgt. Het kan zijn dat deze persoon in een volgend boek een grotere rol krijgt, maar voor nu vond ik het erg ongepast en raar. Daarbij had Hester halverwege het boek wat ontdekt over haar moeder, maar dit gegeven vond ik persoonlijk verschrikkelijk. Het is namelijk iets dat ik zelf ook heb meegemaakt (ik zal niet spoileren), maar in dit boek wordt het juist als een slap excuus gebruikt voor de oorsprong van de krachten van Hester. Het vrat op persoonlijk gebied erg aan me, maar ik begrijp wel dat andere lezers, die dit persoonlijke randje niet hebben, het juist een mooi deel van het boek vinden.

 

Hoewel ik heb genoten van de schrijfstijl, vond ik het verhaal niet al te denderend. De personages hadden een goede start, maar alles was erg overdreven om zo meer drama toe te voegen aan het verhaal, wat ik op sommige punten heel storend vond. Het hele verhaal van de krachten van Hester komen in dit boek niet echt aan de orde, pas in het vervolg zal de spanning en actie pas echt losbarsten. Ik ben alleen nog niet nieuwsgierig genoeg dat ik er volledig om sta te springen, maar voor de romantiekliefhebbers die houden van een vleugje fantasy is dit een fijn boek om te lezen.

Beoordeling: 5/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.