Recensie: Heksenjongen

Titel: Heksenjongen

Auteur: Kelly Barnhill

Vertaling: Marie Lotte Hagen

Genre: Middle Grade, Fantasy

Uitgeverij: Leopold

Bladzijdes: 377

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789025877019

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

Sinds Finn met zijn broer een ongeluk had op de rivier waarbij zijn tweelingbroer stierf, praat hij haast niet meer. Zijn moeder is de bewaker van de magie, maar als zij op bezoek moet bij de koningin, komt er een roversbende naar het huis van Finn toe om de magie te stelen. Finn besluit om de magie te beschermen, maar tegen welke prijs?

Het meisje dat de maan dronk is een verhaal waar ik ontzettend van had genoten. Kelly Barnhill schrijft fantastisch en dit verhaal heeft zo’n indrukwekkende opbouw! Ik wilde meer lezen van deze auteur en dat kon gelukkig al vrij snel, want haar nieuwe boek is nu ook uit. Heksenjongen past erg mooi bij haar vorige boek en ik was erg benieuwd of Kelly mij weer wist te betoveren met haar verhaal.

Kelly’s schrijfstijl was weer erg bijzonder om te lezen. Het verhaal speelt zich af in een soortgelijke wereld van haar vorige boek, welke wordt bijgestaan door een mooie kaart in het begin van het boek. Er zijn twee verschillende rijken, die worden gescheiden door een gevaarlijk woud. Er was vroeger veel magie, maar deze is nu opgeslagen. Kelly Barnhill weet een mooie balans te maken tussen het vertellen van details over de wereld en wat dingen voor je achterhouden zodat je nieuwsgierig bent naar meer. Er zijn genoeg beschrijvingen waardoor je je ogen uitkijkt, en dat te bedenken dat we nog maar een klein deel zien van deze magische wereld!

Kelly Barnhill heeft weer een paar prachtige personages bedacht voor dit verhaal. Finn is een ontzettend lieve jongen die helaas niet is geliefd bij zijn dorp. Zijn vader kon alleen Finn redden tijdens een groot ongeluk, maar veel dorpelingen vinden dat hij de ”minder goede” tweelingbroer is. Finn stottert sinds het ongeluk, maar houdt ontzettend veel van zijn ouders. Zijn moeder is een heks, maar haar magie is heel subtiel en mooi beschreven. Je hebt ook nog Anna, de dochter van een grote rover, die haar moeder enorm mist. De vriendschappen die worden opgebouwd in dit verhaal zijn erg fijn en Kelly Barnhill weet weer dit op ludieke wijze op te bouwen.

Ik voelde iets minder emotie dan Kelly’s vorige boek, maar het emotionele niveau werd flink opgevoerd aan het einde van het verhaal. Het slot is heel ontroerend en de verhaallijn met de tweelingbroer van Finn was hartverwarmend. Zeker met zulke tedere personages als Finn en Anna wil je maar al te graag een fijn einde voor deze twee. De ontknoping zorgde ervoor dat ik het toch aardig begon te voelen, het verhaal wordt echt op een prachtige wijze afgesloten!

Heksenjongen is misschien net niet zo goed als Kelly’s vorige boek, maar het verhaal weet je wel weer mee te nemen op een magisch avontuur met een bijzondere vriendschap en veel actie. De spanning was veel meer aanwezig en het einde zorgde voor de emotionele toon waar ik op had gehoopt. Kelly Barnhill stelt me weer niet teleur!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.