Recensie: Helderwitte macht (Vloeken uit het verleden #2)

Titel: Helderwitte macht (Vloeken uit het verleden #2)

Auteur: Cassandra Clare & Wesley Chu

Vertaling: Lia Belt

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Moon

Bladzijdes: 383

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789048851096

Prijs: 23,99

Link naar de pagina op Goodreads

Na de avonturen van Alec en Magnus in Parijs is hun relatie enorm gegroeid. Ze wonen samen in New York en hebben hun heksenmeesterzoontje Max geadopteerd. Het leven lijkt rustig te worden, maar dan komen er twee oude bekenden bij Magnus die het Witte Boek stelen. Daarbij is Magnus gestoken door een bijzonder wapen, en moeten Magnus en Alec de dieven achtervolgen naar Shanghai. Gelukkig krijgen ze hulp van Clary, Jace, Isabelle en Simon, wat nodig is voor het grote kwaad waar ze tegen moeten strijden…

De Schaduwjagerswereld is een groot universum van Cassandra Clare en hoewel er genoeg boeken zijn die zich hierin afspelen, zijn er altijd nog nieuwe verhalen om te ontdekken. Magnus Bane en Alec Lightwood zijn een geweldig stel en hun trilogie weet weer nieuwe avonturen te leveren aan de lezers. Hoe zou het tweede deel zijn in deze serie? Daar kwam ik graag achter!

De schrijfstijlen van Cassandra Clare en Wesley Chu sluiten mooi op elkaar aan, wat ze al bewezen in het eerste deel. Dit boek gaat iets vooruit in de tijd en we zien Magnus en Alec een fijn bestaan hebben in New York, totdat de chaos weer losbarst. Je waant je weer in een heel nieuw avontuur, waarin je je favoriete stel in het Schaduwjagersuniversum volgt. De sidekicks die ze hebben zijn ook oude bekenden, wat ik erg fijn vond. Deze personages ken ik het beste, en het is zo fijn om over ze te lezen, zeker omdat ik vele jaren geleden De Kronieken van de Onderwereld heb gelezen.

Het avontuur in Shanghai is erg vermakelijk en de spanning is constant aanwezig. De ontwikkelingen in het eerste deel weten een vervolg te krijgen, want de risico’s en de gevaren worden steeds dreigender en groter. Ook weet het verhaal veel nadruk te leggen op ouderschap, aangezien Magnus hier wat over twijfelt. Hij is al eeuwen oud en is nog nooit vader geweest, kan hij dit wel aan? Het maakt Magnus nog sympathieker en de ontwikkeling die hij meemaakt betreft het ouderschap is erg aangrijpend.

Helderwitte macht weet een nog beter blikje te geven in het hoofd van Magnus, en je beleeft weer een amusant avontuur waarin veel personages aan bod komen. Deze trilogie is een mooi uitstapje van de belangrijke verhaallijnen van de Schaduwjagerswereld en biedt nieuwe locaties en personages die het universum van Cassandra Clare nog levendiger maken. Kom maar snel door met dit derde deel, want ik wil meer van Magnus en Alec!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.