Recensie: Het Eos-project

Titel: Het Eos-project

Auteur: Mirjam Mous

Genre: Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000354627

Prijs: 18,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Mink is een jongen die als bijbaantje goochelshows doet samen met zijn goede vriendin Jools. Wanneer hij voor een beroepsoriëntatiedag voor school nog geen plek heeft, biedt Jools hem een dagje bij haar oom aan, die journalist is. Deze dag was vrij saai, maar wordt als Mink die avond de oom van Jools ziet drijven in een plas. Hij is dood! Zou er meer aan de hand zijn? Mink gaat op onderzoek uit, want de journalist was blijkbaar achter een groot geheim aan…

 

Mirjam Mous is een ster in het schrijven van spannende en vlotte boeken. Ik geniet maar al te vaak van haar boeken en nu kan ik dat weer doen! Haar nieuwe boek Het Eos-project is namelijk uit en ik heb zelfs meegedaan aan de blogtour rondom de release van dit boek. Weet Mirjam Mous weer met een knaller van een boek te komen?

 

Het Eos-project is weer een typisch boek van Mirjam Mous. Ze schrijft ontzettend vlot en ik las het met gemak uit. Hoewel je goed op moet letten wat voor geheim schuilt in dit boek, leest het lekker weg en heb je haast niet door dat je vele bladzijdes leest. Mirjam begint met wat spannende hoofdstukken die je nieuwsgierig maken naar het verloop van het verhaal, waardoor je dit boek niet snel weglegt. Er zijn genoeg achtervolgingen en spannende hoofdstukken die je lekker op het puntje van je stoel houden. Mirjam wist van heden naar verleden, zodat je telkens iets meer begrijpt en gaat snappen wat er is gebeurd. Mirjam houdt je geboeid, van begin tot eind!

 

Mink is een prima jongen die droomt van een carrière als goochelaar. En… Tsja, ik heb het idee dat ik niet veel over Mink kan vertellen? Het is een prima jongen, maar heeft naast zijn goochelaar-eigenschappen niet iets wat hem enorm verschillend maakt van andere hoofdpersonages uit de boeken van Mirjam Mous. Mirjam heeft meestal jongens met een specifiek kenmerk, maar voor de rest hebben ze veel van elkaar weg. Prima natuurlijk, want elk boek van Mirjam slaat de spijker op zijn kop en het is moeilijk om een personage uit te bouwen terwijl het verhaal vooral draait om de spanning, maar het had van mij nog ietsjes persoonlijker gemogen.

 

En een specifiek moment in het verhaal dat ik totaal niet snap en waar ik het echt even over moet hebben. Het is een lichte spoiler, maar het gebeurt al vrij snel in het verhaal. Sla deze alinea vooral over als je het niet wilt lezen. Ik heb het namelijk over het boek aan de ”magische meisjes”, het prostitutiehuis. Mink denkt daar wat hints te vinden voor het grote mysterie en wil graag een gesprek met de prostituees daar om informatie te krijgen. Hoe hij dat doet? Jools vraagt of ze een interview met de dames mag hebben voor een schoolopdracht OVER BEROEPSORIËNTATIE! En dat wordt ook nog eens goedgekeurd en Jools mag samen met Mink zulke vrouwen interviewen? Ik vond dat echt te absurd voor woorden, voor zowel Jools, het prostitutiehuis als de school. Voor de rest zat het verhaal goed in elkaar, maar dit vond ik totaal niet kloppen.

 

Het Virus Project is een mooi geheel als je het complete plaatje ziet. De wisselwerking van heden en verleden, de oplopende spanningen en echt speurneuswerk, Mirjam Mous heeft weer een spannend verhaal geschreven! Schrijf je even snel door Mirjam? Ik kan namelijk niet genoeg krijgen van je boeken!

3 reacties

  1. Maar iedereen wil toch een vrouw van lichte zeden worden, Joost? Snap dat dan!!!

  2. Haha, ik ga je wat verklappen, Joost. Ik heb vroeger zelf zo’n interview gedaan met zulke meisjes in zo’n club voor een schoolopdracht. En dat vonden ze prima. Zo kwam ik op het idee!

    1. Wow, dat is echt bizar, haha! Het is dus toch wat realistischer dan verwacht 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.