Recensie: Het Experiment (Project Persephone #1)

Titel: Het Experiment (Project Persephone #1)16 Project Persefone #1 Het Experiment Michelle Gagnon

Auteur: Michelle Gagnon

Genre: Spanning, Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 356

Bindwijze:  Paperback

Prijs: 15,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

Koop dit boek via Bol.com

 

Noa wordt wakker op een operatietafel met een litteken op haar borst. Ze weet niet hoe ze hier is gekomen en slaat op de vlucht uit dit nare oord. 

Peter is een avond alleen thuis en kijkt in de mappen van zijn vader. Daar leest hij iets over Project Persefone en zoekt op internet naar informatie hierover. Opeens komen er allemaal mannen binnen die zijn laptop meenemen…

Noa en Peter zijn beide hackers en gaan samenwerken in de hoop om er achter te komen wat Project Persefone inhoudt en wat er precies met Noa is gebeurd…

 

Mijn moeder nam deze week de trilogie van Project Persefone mee van de bibliotheek, zodat ik die even ”tussendoor” kan lezen, naast alle andere boeken die nog ongelezen in mijn boekenkast staan. Ik had nog niet veel gehoord over Project Persefone, maar het leek me een spannend verhaal op het gebied van Young Adult en ik besloot te beginnen aan deze boeken. Gelukkig heb ik dit gedaan, want Project Persefone is een leuk boek!

 

Het Experiment begint met veel mysterie. Noa weet niet wat er met haar is gebeurd, en haar litteken op haar borst deed me al huiveren. De ontsnapping uit het gebouw was lekker luguber en ik wilde meteen meer weten over deze geheime organisatie. Naast Noa krijg je ook dingen te horen over Peter, een rijke puberhacker die op een avond wordt overvallen door mannen in pak die niet willen dat hij onderzoek doet naar Project Persefone. Je krijgt snel het idee dat de familie van Peter streng in de gaten wordt gehouden, maar waarom? Wat schuilt er achter dit geheime project, en wat heeft Noa er mee te maken? Je krijgt al snel veel vragen waar je snel antwoord op wilt. Michelle Gagnon weet de mysterieuze zaken er goed in te houden, waardoor je dit boek zeker uitleest als je er eenmaal aan bent begonnen.

 

De personages vond ik bijzonder. Het zijn zelfstandige, sterke pubers met een zware achtergrond Noa en Peter hebben allebei familieleden die zijn overleden en dat heeft hun veel harder gemaakt qua persoonlijkheid. Aangezien ze al op jonge leeftijd aan het hacken zijn, zijn de personages erg slim en gaan ze geen probleem uit de weg. Het zijn personages met pit en dat maakt dit boek best stoer. Zeker een aanrader voor jongens, hoewel meisjes dit boek ook leuk zullen vinden.

 

In dit boek wordt er veel gesproken over computers en hacken. Hoewel ik zelf weinig verstand heb van hacken (of überhaupt van computers) is het wel te begrijpen, Gagnon weet het zo te vertellen dat zelfs een computer-groentje het zal snappen. Dit is dus totaal geen struikelblok. Gagnon weet veel van het onderwerp af, het hacken wordt heel gedetailleerd beschreven. Daarnaast was de inhoud van het geheime Project Persefone heel gruwelijk en deed het me sidderen van angst en afschuw. Toen ik eenmaal wist wat er met Noa gebeurd was, heb ik toch even met een brok in mijn keel gezeten en wilde ik nog sneller lezen!

 

Oké, de verhaallijn is goed, de personages zijn krachtig en buitengewoon en de geheimen achter het project zijn angstaanjagend. Waarom geef ik dan dit boek geen dikke 10? Nou, ik vond dit boek erg leuk, maar het heeft me niet van mijn stoel afgeblazen. Ik vond het amusant en het zat vol met actie, maar het had voor mij geen wow-factor. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit boek niet spectaculair is, maar ik miste toch net wat extra sensatie. Ik ben blij dat ik de andere delen al binnen heb, want ik wil gauw door met het tweede deel in deze trilogie, namelijk Het Verzet!

2 reacties

1 ping

 1. Ik deel je mening, het is een heel goed boek maar het blaast je inderdaad niet van je stoel af.

   • jade op mei 23, 2024 om 5:22 pm
   • Reageer

   Annabel zou je mij een samenvatting van het boek kunnen doorsturen? Ik moet het lezen voor een boekbespreking maar ik was dat helemaal vergeten.. het zou mij supeerrr hard helpen..

 1. […] (*) Deze heb ik gestolen hihi. […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.