Recensie: Het geestige leven van Lucy Shaw

Titel: Het geestige leven van Lucy Shaw

Auteur: Tamsyn Murray

Vertaling: Lydia Meeder

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 223

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020679069

Prijs: 13,50

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Lucy Shaw is een vijftienjarige meid en zit opgesloten in een mannentoilet. Lucy Shaw is in dit  toilet vermoord en woont er nu als geest. Ze is dol op jongens, mode, muziek en meer, maar kan niet uit het mannentoilet komen. Dagelijks ziet ze veel mannen hun behoefte doen, maar niemand die haar ziet. Totdat een man haar wel ziet en ze besluit met Jeremy (de man die haar kan zien) vrienden te worden. Uiteindelijk beleeft ze een spannend avontuur met Jeremy en andere geesten die rond blijven dwalen op aarde. 

 

Tijdens het boekenfestijn in Rotterdam kwam ik Het geestige leven van Lucy Shaw tegen. Normaal zou ik dit boek niet snel oppakken, maar voor drie euro kon ik dit boek haast niet laten liggen. Dit is een van de eerste boeken van Blossom Books, dus ik was best benieuwd hoe dit verhaal zou zijn. De inhoud klonk in ieder geval vrij grappig, dus ik nam dit boek mee naar huis en op de dag van aankoop had ik het boek al uit.

Het geestige leven van Lucy Shaw is een boek dat je zo uitleest en ideaal is voor wat luchtig vermaak. Het lettertype en de regelafstand is vrij groot. Tel daarbij op dat het boek rond de 200 bladzijdes is en dan snap je misschien al dat je dit boek zo uit hebt. Het is een vrij simpel, maar erg vermakelijk, grappig en spannend verhaal. Lucy Shaw is een typische tienermeid: jongensgek, lekker sarcastisch en ze heeft een liefde voor meidendingen. Ze is een heel toegankelijk personage en daardoor kom je al snel in het verhaal. Lucy heeft nog een trauma van haar dood, maar probeert met behulp van Jeremy zich beter te voelen. Het verhaal begint heel klein in het toilet, maar uiteindelijk zie je meer van Londen en kom je in contact met andere geesten met allemaal hun eigen verhaal.

 

Het hele geestenaspect vond ik erg leuk. Er kwamen wat paranormale zaken bij kijken, wat ik maar al te interessant en leuk vond om te lezen. Waarom zijn er geesten en waarom worden de meeste mensen na hun dood geen geest? Veel vragen op het gebied van het geest-zijn worden zeker beantwoord. Wel is te merken dat dit boek voor een wat jongere doelgroep is. Het verhaal is ondanks de spanning ook vrij aandoenlijk en ideaal voor jonge tienermeiden. Waarom ik het dan zo leuk vond? Nou, tijdens het lezen van dit boek zat ik in de wachtruimte in het ziekenhuis (wat vrij saai is), maar door dit boek wist ik mezelf wel te vermaken. Het is een vrij geestig (haha, geestig) boekje en leest lekker weg, dus ik heb er goede herinneringen aan.

Het geestige leven van Lucy Shaw is geen hoogstaand boek, maar is juist ideaal om ter ontspanning te lezen. Het boek lees je zo uit, de personages zijn vrij grappig, alle achtergrond over geesten is leuk om te lezen en richting het einde wordt het verhaal ook nog eens vrij spannend. Dit boek heeft zeker goed voor mij uitgepakt, dus mocht je dit boek tegenkomen op het boekenfestijn, raad ik je zeker aan om Het geestige leven van Lucy Shaw mee te nemen naar huis.

2 reacties

  1. Een tienermeid-als-geest die vastzit op een mannentoilet, dit klinkt echt als zo’n verhaallijn die we tijdens de middelbare bedachten voor Nederland. Té leuk gewoon, dat dit bestaat xD Hopen dat ik hem ooit tegenkom, lijkt me mooi

    1. Ik denk ook dat jij het boek echt fantastisch gaat vinden! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.