Recensie: Het geheim van Edison (Accelerati #2)

Titel: Het geheim van Edison (Accelerati #2)

Auteur: Neal Shusterman & Eric Elfman

Vertaling: Wiebe Buddingh’

Genre: Middle Grade

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 334

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000373086

Prijs: 17,99

Link naar de pagina op Goodreads

Nick heeft samen met zijn vrienden steeds meer bijzondere voorwerpen verzameld, die samen een grote uitvinding vormen. Dit is het levenswerk van Tesla, en Nick probeert de uitvinding compleet te maken, hoewel hij niet weet wat het apparaat zou kunnen doen. Hij is helaas niet de enige, want de geheime organisatie Accelerati probeert ook alle voorwerpen te bemachtigen. Het is een race tegen de klok, want als de Accelerati het voorwerp compleet maakt, kan dat het einde betekenen van de hele wereld…

De Accelerati-trilogie is al lang geleden vertaald, maar nu is deze trilogie uitgebracht in een nieuw jasje. Een goede keus, want deze trilogie is echt een pareltje waar veel lezers van moeten weten! De erfenis van Tesla vond ik een erg leuk verhaal, dus het vervolg ging ik hoe dan ook lezen. Kan Nick de Accelerati te slim af zijn?

De schrijfstijl van Neal Shusterman en Eric Elfman is weer heerlijk. Ze weten de personages heel levendig en eigenzinnig te maken, de spanning loopt steeds hogerop en ik heb ook vaak moeten lachen om wat grapjes die in het boek zitten. De personages hebben wat sassy opmerkingen (die me een beetje doen denken aan de sarcastische personages van Rick Riordan) en weten vaak de juiste snaar te raken. Hoewel ik halverwege het verhaal een beetje in een sleur raakte omdat er geen denderende dingen gebeurden, weet de actie in het verhaal weer spectaculair te zijn richting het einde van het verhaal.

De personages zorgen ervoor dat je echt geniet van het verhaal. Nick is een hele sympathieke jongen, maar ik geniet haast nog meer van andere personages. Een van de personages heeft iets heftigs meegemaakt in het eerste deel, waardoor hij constant moet opletten op gevaar in dit deel. Ondanks deze narigheid weet hij er nog wat luchtigs van te maken, wat ik erg kon waarderen. Ook weten personages je te verrassen en weten ze elkaar keer op keer te helpen (of juist te dwarsbomen…). Stuk voor stuk hebben ze een sprankelende persoonlijkheid en maken ze het verhaal veelzijdig en kleurrijk.

En dat einde… Wauw, dat had ik niet zien aankomen! Ik dacht bijna dat het verhaal afgesloten kon worden, maar toen kwam de grote plottwist die je ontzettend nieuwsgierig maakt naar het derde en laatste deel in deze boekenreeks. Laat hem maar snel komen, want ik kan niet wachten om verder te lezen! Dit vervolg is weer een avontuurlijk verhaal met een wetenschappelijk randje!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.