Recensie: Het geheim van het kerkhof

Titel: Het geheim van het kerkhof

Auteur: Lisa Thompson

Vertaling: Anneke Bok & Claudia de Poorter

Genre: Middle Grade, Contemporary

Uitgeverij: Billy Bones

Bladzijdes: 288

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463850728

Prijs: 19,99

Link naar de pagina op Goodreads

Melody gaat vaak een rondje lopen bij het kerkhof, waar ze op een dag een huis ontdekt waar een mysterieuze jongen zich verstopt. Zijn naam is Hal, en hij vertelt aan Melody dat hij een geheim agent is en dat Melody niks over hem mag vertellen aan anderen. Han bespioneert een misdadiger, en hij biedt Melody aan om hem te helpen in deze zaak. Daar zegt Melody geen nee tegen, maar haar vrienden Matthew en Jake vinden het maar een raar verhaal. De drie vrienden proberen meer te weten te komen over Hal, wat een groot mysterie is… Kan Melody en haar vrienden het mysterie oplossen?

Lisa Thompson is een van mijn favoriete auteurs als het om middle grade contemporary gaat. Haar verhalen zijn mysterieus, met grappige personages en altijd een hartverwarmende ontknoping. Haar nieuwe boek wilde ik heel graag lezen, en dankzij een recensentendag bij Bazarow mocht ik het boek ontvangen! Zou ik weer zo onder de indruk zijn van Thompsons verhalen?

Het geheim van het kerkhof is een mysterieus en avontuurlijk verhaal, waar je nog meer van geniet als je hiervoor De goudvisjongen hebt gelezen! Hierin lees je vooral over Jake, en nu wordt er een nieuw verhaal verteld vanuit het perspectief van Melody. Hierdoor kom je weer wat oude personages tegen, wat het verhaal alleen maar leuker maakt. Mocht je dit boek niet hebben gelezen, kan je ook makkelijk aan dit nieuwe verhaal beginnen zonder achtergrondinformatie, maar het is wel aan te raden voor extra leesplezier. De schrijfstijl van Lisa Thompson leest weer lekker weg, waardoor je tot in de laatste uurtjes dit boek wil lezen zodat je het mysterie kan ontrafelen!

Melody is een vrolijke meid, maar haar thuissituatie is iets minder. Haar vader is op een avond vertrokken, en haar moeder kan het huis waar ze in wonen niet meer betalen. Ze zijn samen een sterk team, maar Melody’s vertrouwen in haar moeder krijgt een deuk wanneer haar moeder bekend maakt dat ze gaan verhuizen. Melody is hierdoor best boos, en de afleiding van de geheim agent Hal biedt enige troost. Hal is een mysterieuze jongeman, en je vraagt je constant af of Hal wel de waarheid spreekt. Zijn missie is een beetje vaag, maar Melody ziet vaak genoeg bewijs dat er iets aan de hand is! Als lezer blijf je maar twijfelen, waardoor je erg nieuwsgierig raakt naar de ontknoping.

En, stelde de ontknoping teleur? Zeker niet, want het wist mij te verrassen en zorgde voor een hele nieuwe lading aan het boek. Melody’s problemen zijn niet helemaal weg, maar ze weet er het beste van te maken, en ik was ontroerd door haar familie. Ik heb weer erg genoten van dit boek van Lisa Thompson, en ik kan nu al niet wachten op de volgende!

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.