Recensie: Het huis zonder einde

Titel: Het huis zonder einde

Auteur: Daniëlle Bakhuis

Genre: Horror, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 135

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000374830

Prijs: 12,99

Link naar de pagina op Goodreads

Samira woont samen met haar oma, aangezien ze haar vader al meer dan tien jaar niet heeft gezien. Tijdens Halloween gaat ze met haar vrienden naar het Woud van Westerdam, waar een groot verlaten landhuis de plek is voor een feest. Eenmaal aangekomen zijn er maar een paar aanwezigen, en moet Samira in haar eentje het landhuis in. Ze moet alleen binnen een kwartier uit het landhuis komen, en in het landhuis zal ze dingen gaan zien die er misschien helemaal niet zijn…

Vorig jaar kwam Clownsnacht uit, en griezelig horrorverhaal voor Halloween. We zijn een jaar verder, en nu heeft Daniëlle Bakhuis en tweede horrorverhaal geschreven! Het Huis zonder Einde zou zich meer richten op urban legends zoals spookverhalen, waar ik erg benieuwd naar was. En ik was erg verrast toen ik het boek eenmaal zag, want een van mijn quotes over Clownsnacht stond op de achterkant! Zou dit tweede horrorverhaal net zo griezelig zijn?

Het Huis zonder Einde is een boek dat je niet moet lezen voor het slapen gaan… Daniëlle Bakhuis vraagt in het begin aan de lezer om dit boek maximaal een kwartier per keer te lezen. Dit advies heb ik ook gevolgd, en werkte heel goed! Na elke leessessie liet ik de angst op me inwerken, waardoor het boek steeds meer impact op me had. Het boek levert weer de nodige schrikmomenten (en ook wat mooie verwijzingen naar Clownsnacht), maar ook wat verschillende griezelverhalen die aan je knagen.

Nu moet ik zeggen dat ik bij de eerste helft nog niet de intense spanning voelde die ik had bij Clownsnacht, maar dat gevoel was er wel richting het einde. Alles werd duidelijker en ik maakte me steeds meer zorgen om Samira, die gelukkig niet een dom personages is, maar juist overwogen beslissingen maakt en instinctief reageert als ze wordt geconfronteerd met haar angsten. Het einde was voor mij ook perfect. Andere lezers zullen het misschien verwarrend vinden, maar ik vond het juist erg sterk en wist juist de angsten van Samira uit te vergroten.

Het horrorgehalte vond ik in het vorige boek van Bakhuis iets heftiger, maar ook dit verhaal wist me vast te grijpen. Ik zou nooit meer op dezelfde manier reageren als ik een kleine meisje mijn naam hoor roepen, en de spiegels rond twaalf uur zal ik de komende tijd gaan vermijden… Mocht je even een kort horrorverhaal willen tijdens Halloween, is dit het perfecte boek voor jou!

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.