Recensie: Het land van Raas (Het land van Raas #1)

Titel: Het land van Raas (Het land van Raas #1)

Auteur: Jenny McLachlan

Vertaling: Sandra C. Hessels

Genre: Middle Grade, Fantasy

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 302

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000367818

Prijs: 17,99

Link naar de pagina op Goodreads

Arthur en Roos zijn een tweeling en speelden vroeger vaak op de zolder van hun opa, waar ze in Raas (hun fantasiewereld) allemaal mooie avonturen beleefden. Nu zijn ze elf en spelen ze niet meer in Raas. Als de tweeling de zolder bij hun opa opruimt en opa voor de gein naar de opening van hun fantasiewereld gaat, verdwijnt hij er alleen in. Arthur besluit hem te volgen en belandt hij in… Raas. Is zijn fantasiewereld echt?

Het land van Raas is een boek dat me meteen aansprak door de prachtige cover. En dat niet alleen, al het binnenwerk is ook zo prachtig gemaakt! De illustraties zijn een lust voor het oog, dus ik moest en zou dit boek gaan lezen. Was het boek net zo mooi als de buitenkant, of is Raas niet een wereld waarin ik zou willen belanden?

Dit boek is ideaal leesvoer voor de jonge fantasyavonturier. Arthur en Roos zijn twee kinderen die langzaam volwassener gaan worden, hoewel Arthur hier nog lang niet aan toe is. Zijn zus is alleen maar bezig met erbij horen, terwijl de tweeling vroeger zo’n mooie band had en vaak met elkaar speelden in hun verzonnen fantasywereld, met kaart en al. Als het avontuur eenmaal gaat beginnen komt Arthur erachter dat zijn wereld ook echt is! Raas is een geniale wereld vol magie en kinderlijke verbeelding.

Dit boek bevat een mooie dosis aan actie en spanning waardoor je alleen maar verder wil lezen. Raas is een fantastische wereld, maar ook een gevaarlijke. Doordat de tweeling niet meer gelooft in Raas raakt de wereld langzaam in verval en de grote schurk in deze wereld is steeds sterker geworden. Hierdoor is Arthur constant op pad om zijn opa te redden, maar hij probeert daarnaast ook zijn band met zijn zus weer op te bouwen, die nog twijfels heeft over Raas. Verwacht wat spannende achtervolgingen, gevechten, drakenvluchten en meer!

Dit boek is een ode aan de verbeeldingskracht van kinderen. Nooit geweten dat een fantasiewereld bedacht door kinderen zo levendig kon zijn! Er komt een vervolg op dit boek, waar ik ook erg naar uitkijk. Er valt vast nog genoeg te ontdekken in Raas, zeker met al die mooie illustraties in dit boek! Dit boek is een mustread voor de jonge lezers die moeten inzien dat hun fantasie kostbaarder is dan wat dan ook.

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

2 reacties

  1. Ooh, dit lijkt me zo’n heerlijk boek! Ik vond die cover al heel tof, goed om te weten dat het verhaal ook goed is. Denk dat ik hem eens oppak als ‘ie in de bieb ligt. 🙂

  2. Dit lijkt me een erg leuk boek en die illustraties zijn ook prachtig! Staat op mijn wenslijstje!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.