Recensie: Het meisje dat in vuur en vlam stond

Titel: Het meisje dat in vuur en vlam stond
Auteur: ongeautoriseerd, redactie Leah Wilson
Genre: Informatie
Uitgeverij: Van Goor
Pagina’s: 253
Bindwijze: Paperback
Prijs: 14,99
Cijfer: 8/10
Link naar de Goodreads pagina

In Het meisje dat in vuur en vlam stond ga je dieper in op het verhaal van The Hunger Games. Zestien auteurs hebben papers geschreven over The Hunger Games. Vele aspecten van deze trilogie worden benoemd, zoals de personages, relaties, de samenleving, de corruptie, de oorlog, schoonheidsidealen, reality-tv, mentale stoornissen en nog veel meer. Elke schrijver heeft een bepaald onderwerp wat hij/zij nader toelicht.

Aangezien ik al een ruime collectie aan boeken over The Hunger Games heb, kon dit boek natuurlijk niet ontbreken. De flaptekst voorspelde dat je genoeg achtergrondinformatie te lezen krijgt over The Hunger Games.
Nou en of krijg je veel achtergrondinformatie! Dit boek bekijkt vele kanten van de trilogie van Suzanne Collins. Elke auteur heeft een unieke bijdrage geleverd aan dit boek en in elk hoofdstuk krijg je weer genoeg te weten over The Hunger Games.

Mijn verwachting was dat er eerst lovende recensies kwamen over de boeken zelf, en daarna de bevindingen van de auteur, wat hij/zij nog achter het verhaal zag. Maar ik had het aardig mis. De nadruk wordt niet gelegd op The Hunger Games zelf, maar meer op de diversiteit aan onderwerpen die The Hunger Games met zich mee brengt. Ik was verrast toen ik las over onderwerpen zoals verschillende posttraumatische stoornissen die de personages hebben opgelopen in de boeken door de Hongerspelen en de oorlog. De schrijver vertelt daarnaast nog uitgebreid hoe de hersenen werken en hoe die op heftige gebeurtenissen reageren. Hierdoor worden de personages niet alleen belicht, maar ook de wetenschap en de logica achter het verhaal.

Het gaat dus niet alleen om het verhaal of de personages, maar ook andere aspecten, zoals de maatschappij en hoe de tirannie van het Capitool uiteindelijk de bevolking tot een opstand zet. Er is zelfs een hoofdstuk waarin genetische manipulatie wordt beschreven en dat we nog maar even hoeven te wachten totdat de mens inderdaad in staat is om gemanipuleerde dieren zoals snatergaaien te maken.

Het meisje dat in vuur en vlam stond is een must voor diehard-fans van The Hunger Games die hun visie op deze boeken drastisch willen uitbreiden. Door dit boek te lezen kan je een grote indruk maken als mensen het over The Hunger Games hebben, aangezien je onwijs veel over de boeken komt te weten. Dankzij dit boek blijft Katniss Everdeen voor eeuwig in je hart!

2 reacties

  1. Klinkt als een leuke toevoeging om nog eens te lezen, maar ook zonder dit boek blijft Katniss zeker voor eeuwig in mijn hart.

  2. Ik heb dit boek ook, of op e-reader of in mijn kast dat weet ik zo even niet meer zeker. Maar ik moet het nog steeds een keer gaan lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.