Recensie: Het meisje en de alchemist (Everless #1)

Titel:  Het meisje en de alchemist (Everless #1)

Auteur: Sara Holland

Vertaling: Aimee Warmerdam

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789463491341

Prijs: 19,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Jules woont in Sempera, waar tijd in je bloed zit en waar je de tijd kan omzetten in geld. De rijken leven lang, terwijl de armen op jongere leeftijd sterven. Jules woonde vroeger op het landgoed van de familie Gerling, welke veel belasting heffen op de bevolking. Ze moest samen met haar vader vluchten van dit paleis, maar nu de vader van Jules dreigt te sterven, moet Jules snel geld verdienen om haar vader meer tijd te geven. Ze gaat terug naar de familie Gerling om daar als dienstmeid te werken, wetende dat haar vader haar heeft gewaarschuwd voor de adel…

Tijdens mijn stage bij Blossom Books hoorde ik Lotte al enthousiast praten over Everless, het eerste boek dat zij heeft aangekocht. Zij was helemaal laaiend over dit boek, dus door haar verhalen over het boek werd ik al meteen nieuwsgierig naar dit boek. Het concept van tijd klonk al heel goed, maar zal Everless zo goed zijn dat ik haast de tijd stil wil zetten om zo voor eeuwig van het boek te genieten tijdens het lezen?

Sempera is een bijzonder en mooi, maar ook akelig land. Ik kreeg al meteen een soort Downtown Abbey-vibes (dat kijkt mijn moeder heel vaak, het vat de sfeer redelijk goed samen), aangezien de wereld van Jules op veel punten nog wat ouderwets aanvoelt, helemaal door het leven in een koninklijk paleis. Het leventje van Jules en de locaties zijn heel mooi beschreven, maar ondanks de schoonheid van het paleis is er genoeg narigheid in Sempera te vinden. Er is veel armoede en doordat tijd in je bloed zit wat ook omgezet kan worden in geld, zijn er veel armen die vroeg sterven omdat hun tijd op is. Het lijkt me echt verschrikkelijk om in zo’n wereld te leven, aangezien je met pech niet lang te leven hebt. Deze wereld wordt ook alleen maar versterkt door oude legenden, wat een groot mysterie is waar je maar al te graag meer over wil weten!

Jules is een sterke en dappere meid, hoewel ze zichzelf wel in de nesten kan werken. Ze is nieuwsgierig en weet zelfs ondanks haar nare verleden, haar angsten opzij te zetten. Ze krijgt een aantal flinke (mentale) klappen te verduren bij de familie Gerling, maar daar weet ze nog best goed mee om te gaan. Ik kreeg zeker bewondering voor haar, aangezien ze sterker is dan ze denkt. Ze geeft veel om haar vader en hoewel een baan bij een paleis vrij vredig klinkt, zijn er veel meer spanningen dan verwacht. Je voelt constant dat er iets aan de hand is, maar wat? Everless las echt heerlijk weg en naarmate het verhaal vorderde was ik nog nieuwsgieriger geworden naar de ontknoping. Daarbij was er lichte romantiek aanwezig, maar dit was erg klein gebleven waardoor ik me totaal niet hoefde te storen aan romantisch gezwijmel.

Ik vond het hele boek lekker lezen en vond het een prima verhaal, maar ik werd pas echt hyped door de ontknoping. WAT. IS. DIT?! Er zijn zo veel plotwendingen in dit verhaal en ik was totaal in shock door het einde. Ik had het hele boek een vermoeden wat de grote draad in het verhaal zou zijn, maar ik had het helemaal fout. Wauw, wat wist Everless toch een impact op mij te maken zeggen! Ja, ik ben een groot fan geworden van Sara Holland en ik kan niet wachten om haar te zien op Yalfest, want ze komt naar Nederland! Everless is een boek waar je een aantal uurtjes tijd aan kwijt bent, maar dat is het helemaal waard. Hopelijk schrijft Sara snel verder, want ik kan niet wachten op het vervolg!

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media. 

9 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ah fijn dat je geen spoilers hebt geschreven 😉 Ik ben zo benieuwd verder! Hoorde al over een plottwist.. Ik was al van plan om een lijstje te maken met dingen die ik logischerwijze zou verwachten, en die dan (hopelijk) niet uitkomen haha!

  1. Uiteraard niet, ik laat de bloglezers lekker in spanning, want iedereen moet dit boek lezen en het einde zelf ontdekken B)

 2. Fijne recensie weer, dit boek klinkt echt zo goed! Ik ben erg benieuwd naar het verhaal en ik kan niet wachten om hem te lezen.

  1. Jaaaa snel gaan doen hoor, hij is zo gaaf! 😀

 3. JAAAAAAAAA dit boek is zo goed man

  1. JAAAAAAA dat zeker vrouw

 4. Dit boek ga ik snel lezen krijg er helemaal zin in na je recensie! Mooie recensie

  1. Leuk om te horen, alvast heel veel leesplezier! 🙂

  • odin op april 15, 2022 om 3:06 pm
  • Reageer

  zou je naar mij apart de rest van de recensie sturen zal het gebruiken voor inspiratie voor schoolwerk pls?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.