Recensie: Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Titel: Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Auteur: V.E. Schwab

Vertaling: Merel Leene

Genre: Roman, Fantasy

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 576

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789022591932

Prijs: 24,99

Link naar de pagina op Goodreads

Addie LaRue leeft in Frankrijk in 1714 en wordt door haar vader uitgehuwelijkt. Ze vindt dit afschuwelijk en wil dit tegengaan, waar ze ook de mogelijkheid voor krijgt. Een mysterieuze man sluit een deal met haar waardoor ze een leven vol vrijheid kan krijgen, maar dat heeft een prijs. Addie krijgt een eeuwig leven, maar ze is vervloekt omdat iedereen haar vergeet zodra ze haar niet meer zien. Zelfs haar ouders herkennen haar niet meer, en sindsdien reist ze door de wereld zonder een teken van leven achter zich te laten. In New York komt ze in een boekhandel terecht, waar iemand haar voor het eerst herkent…

V.E. Schwab is een fantastische auteur die de meest intrigerende personages weet te creëren. De Schemering-trilogie is een episch en magisch avontuur, maar nu heeft ze wat nieuws voor haar lezers in petto. Dit is een verhaal dat ze al jaren op het oog had, en nu is het eindelijk daar. Hoe zou dit tijdloze verhaal zijn? Ik keek hier zo lang naar uit, ik kon niet wachten om Addie te leren kennen!

Het onzichtbare leven van Addie LaRue is een vrij rustig verhaal, maar wel eentje die prachtig is neergezet. Addie is een jonge vrouw die radeloos is als ze wordt uitgehuwelijkt, en ze maakt een deal die haar leven op haar kop zet. Ze kan voor altijd bestaan, maar niemand zal haar kunnen herinneren. Het is gewoon mijn grootste angst dat niemand mij kan onthouden en dat ik geen enkele stempel kan achterlaten op de wereld, wat mij afschuwelijk lijkt. Hoe Addie hiermee om gaat is fascinerend en doordat ze meer dan drie eeuwen leeft, heeft ze ook veel meegemaakt. Je wisselt vaak van tijdperk en leert zo meer over haar band met de persoon waarmee ze een deal heeft gemaakt, en dat allemaal met prachtige zinnen.

De banden die Addie weet te leggen met de twee mensen die een uitzondering zijn op de regels van haar vloek zijn zo interessant. Henry is een vrij rustige jongen, maar hij heeft meer lagen dan je denkt. Bepaalde aspecten van het verhaal waren wel te voorspellen, maar dat maakte voor dit verhaal niet echt uit. Het was zo fijn om de climax te lezen en te zien hoe Addie haar eigen weg volgt, en dat in allemaal verschillende settingen. Zo lees je over Engeland, Frankrijk, New York, Italië en meer, en dat allemaal in verschillende tijden! Het verhaal is misschien niet voor iedereen weggelegd omdat er niet al te veel actie is, maar het verhaal is heel vloeiend en ik kon er geen genoeg van krijgen.

En dan heb ik het nog helemaal niet gehad over deze waanzinnige eerste editie, compleet met dustjacket en illustratie aan de binnenkant! V.E. Schwab heeft zelfs een persoonlijke brief aan de Nederlandse en Vlaamse fans geschreven, wat het boek des te specialer maakt. Het is een pareltje voor in je boekenkast en weet de tand des tijds met gemak te doorstaan, net zoals Addie zelf.

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

1 reactie

  1. Oh ja, ik was dit boek al eerder ergens tegengekomen, maar het klinkt heel interessant. Ben blij dat je hem leuk vond!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.