Recensie: Het rampzalige verhaal van jou en mij

Titel: Het rampzalige verhaal van jou en mij9 Het rampzalige verhaal van jou en mij Jess Rothenberg

Auteur: Jess Rothenberg

Genre: Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Boekerij

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

Prijs: 16,95

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Brie sterft… aan een gebroken hart. Jacob dumpt Brie en ze sterft letterlijk aan een gebroken hart. Maar de dood is niet het einde, want daarna is er de eeuwigheid. Brie leert Patrick, een mede-dode, kennen en samen gaan ze terug naar de levende wereld om te zien hoe het er aan toegaat na Brie’s dood. Ze ziet haar familie uit elkaar vallen, ze leert de waarheid achter Jacob kennen en ze is uit op wraak. 

 

Dit boek… Wauw… Ik begon om 5 uur s’middags en na een paar uur had ik het boek al uit, en dat terwijl ik ondertussen nog ging avondeten en televisie keek. Dit boek had me echt in zijn greep en werd beter en beter naarmate ik verder las. Een boek die ook mijn hart had gebroken, verscheurd en uiteindelijk weer aan elkaar had gelijmd. Een favoriet boek? Nou, dat zeker, want dit boek wil ik zeker vaker gaan lezen.

 

Rothenberg heeft een vlotte en fijne schrijfstijl. Het is niet al te beschrijvend, maar toch kan je alles duidelijk voor je zien. Je vliegt echt door dit boek heen, ik kon het gewoon bijna niet wegleggen. Rothenberg laat de personages een duidelijke stem geven en ze komen erg realistisch over. Ik kon me ook met gemak inleven in Brie. Haar gevoelens zijn goed te begrijpen, ik kon haar woede en verdriet echt voelen. Na de dood van Brie blijkt namelijk veel fout te gaan en is dit heel oneerlijk. Mensen die om haar gaven blijken heel anders te zijn dan gedacht en dit is heel frustrerend.

 

In het begin is er dus veel frustratie bij Brie. Jacob, haar familie en zelfs haar beste vriendinnen doen verschrikkelijke dingen na haar dood en Brie is hierdoor woedend. Je voelt haar pijn, maar dat is nog lang niet alles. In de tweede helft van het boek zijn er zo veel plotwendingen die je wereld op zijn kop zetten en het lezen zo veel pijnlijker maken. De woede verdwijnt en maakt plaats voor groot verdriet en begrip. Alle personages hebben meerdere lagen en het is zo bijzonder om die te ontdekken. Personages die je aan het begin haat, blijken een hele andere kant te hebben.

 

Vooral de laatste stukken uit dit boek waren spectaculair, Rothenberg weet een prachtig einde te maken aan deze standalone. Alle puzzelstukjes komen langzaam op hun plek. Dit boek is een fantastische achtbaan aan emoties, je voelt de pijn, verdriet, haat en liefde, het voelde zo levensecht (levensecht, sommige personages zijn dood Joost, hilarisch woordgrapje zeg…) en ik ben echt gaan houden van Brie. Ook de andere personages werden zo veel beter door de loop van het verhaal. Normaal ben ik niet van de wat romantische boeken, maar dit boek is gewoon fantastisch. Het concept van leven na de dood is sowieso erg interessant, maar als je eenmaal verder leest merk je dat er veel meer mooie kanten zijn aan dit boek. Daarbij komt er ook wat humor bij kijken, wat wil je nog meer? Lezen dus, want ik zou graag praten over onze gebroken en geheelde harten als je dit boek uit hebt.

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Haha, wat ben je toch een zoetje.

  • Freya op mei 29, 2015 om 8:43 am
  • Reageer

  Nu wil ik hem toch lezen :S Wat doe je me aan! Ik heb al te veel ongelezen boeken in de kast staan.

   • Caitlin op mei 29, 2015 om 9:38 pm
   • Reageer

   Ja, daar is hij heel goed in en de verhalen die hij over zijn gelezen boeken vertelt… Elke keer als ik zijn boekenkast zie, wil ik stiekem boeken meenemen om te lezen. Echt wauw

 2. Ik ben heel blij om te lezen dat je het een goed boek vind, want ik heb hem toevallig gisteren op boekenkraam.nl besteld.. Hij komt vandaag binnen als het goed is 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.