Recensie: Het recht van de sterkste (Strijd om Elementia #1)

Titel: Het recht van de sterkste (Strijd om Elementia #1)

Auteur: Sean Fay Wolfe

Genre: Game, Spanning, Jeugd

Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf

Bladzijdes: 480

Bindwijze: Paperback

Prijs: 12,50

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

In de Elementia-server in Minecraft heeft de koning van de server een grote regel ingesteld: wanneer je sterft, kan je nooit meer terugkeren in de Elementia-server! Stan en Charlie komen net terecht in Elementia en zijn totale beginners in de game. Samen met het meisje Kat bundelen ze hun krachten om verder te komen in het spel, maar als nieuwkomer worden ze al snel een vijand van de koning, helemaal als ze koning Kev van de troon willen stoten…

 

Een boek over Minecraft, dat leek me eens wat nieuws! Meteen toen ik hoorde over de Strijd om Elementia-reeks was ik al aardig nieuwsgierig geworden. Minecraft heb ik zelf niet gespeeld, maar ik heb er veel van gezien en weet aardig hoe het spel in zijn werk gaat. Hoe je zo’n spel kan omzetten tot een boek? Ik kon er nog geen beeld van krijgen, maar Het recht van de sterkste wist mij daardoor zeker te plezieren!

Het recht van de sterkste kan al door jonge lezers gelezen worden. Ik gok dat je vanaf tien jaar je ogen kan uitkijken met deze serie, het lijkt namelijk net alsof je in de game zit! Sean Fay Wolfe is een jonge schrijver en is een ervaren speler in Minecraft en dat zie je goed terug in dit boek. Van alle beginselen van het mijnen, samenstellen van voorwerpen en het vechten met wapens tot het betreden van de Nether, alles komt aan bod in dit spannende boek! Het is ontzettend leuk om eens een hele andere kijk te hebben op Minecraft. Zit je liever te gamen dan te lezen? Dat zal dit boek veranderen, want Het recht van de sterkste is net zo leuk als het gamen zelf!

 

Niet alleen Minecraftfanaten zullen het boek leuk vinden, ook als je nog niet zo bekend bent met Minecraft is het verhaal met gemak te volgen. Stan en Charlie zijn zelf twee onervaren spelers en leren beetje bij beetje het spel kennen. Je krijgt hierdoor veel informatie over de game en er wordt genoeg uitleg gegeven over het systeem en manieren om het spel te spelen. Daarbij weet Sean Fay Wolfe de wereld van Minecraft goed te beschrijven en de personages zijn allemaal uniek en weten de nodige humor en het gevaar in het verhaal te brengen. Wees niet bang dat het boek te dik is, je vliegt er gewoon door heen door alle leuke en energieke gebeurtenissen en de avonturen die Stan, Charlie en Kat meemaken!

 

Strijd om Elementia is een boek voor de enthousiaste Minecraftspelers, maar ook voor beginnelingen en oudere lezers die eens een andere kijk willen meemaken achter deze game. Dit boek heeft een fijne schrijfstijl en vele avonturen waar je niet op uitgekeken raakt! Ik lees daarom maar al te graag verder en pak snel het vervolg Nacht van het kwaad erbij, want ik wil maar al te graag weten hoe het verder gaat met de Minecrafthelden!

1 reactie

    • Vera op mei 17, 2016 om 9:37 am
    • Reageer

    Door je recensie wil ik graag dit boek en deel 2 & 3 gaan lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.