Recensie: Het Spel der Tronen (Game of Thrones #1)

Titel: Het Spel der Tronen (Game of Thrones #1)3 Game of Thrones 1 George R.R. Martin

Auteur: George R.R. Martin

Genre: Fantasy

Uitgeverij: Luitingh Fantasy

Bladzijdes: 767

Bindwijze: Paperback

Prijs: 12,50

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Westeros is een middeleeuws en magisch rijk waarin verschillende koningshuizen leven. De Lannisters zitten nu op de troon na hun opstand tegen de Targaryens. Eddard Stark, heer van Winterfell, wordt benoemd tot de hand van de koning en raakt verwikkeld in het spel der tronen.

 

Nadat ik een paar seizoenen van de serie had gezien, wilde ik een poging wagen aan de boeken. Deze dikke pillen zien er heel intimiderend uit, maar als echte Game of Thrones fan moest ik de boeken wel gaan lezen! Met redelijk hoge verwachtingen begon ik met het boek en ik streed mee in het spel der tronen…

 

Van vele mensen hoorde ik al dat hoewel de boeken erg dik zijn, het zeker de moeite waard is om te lezen en dat de schrijfstijl van George R.R. Martin geweldig is. Hier ben ik het zeker mee eens. George R.R. Martin schrijft heel beeldend en weet prachtige zinnen te formuleren. De letters zijn best klein en daardoor is een hoofdstuk al snel lang, maar het lukt je zeker om door te lezen. Westeros is zo levendig wanneer je erover leest! Ik kon veel locaties en personages goed voor me zien en wist me ook wel af te wenden van de beelden van de serie, aangezien sommige personages net wat anders lijken en een paar gebeurtenissen net wat anders zijn.

 

Je leest dit boek vanuit verschillende perspectieven, waardoor je vele families, verhaallijnen en locaties tegenkomt. Op het ene moment volg je de jongen prinses Daenerys, in het andere hoofdstuk volg je de heer Eddard Stark of één van zijn kinderen. Hoewel er veel personages genoemd worden, kan je ze toch goed uit elkaar houden (het helpt wel als je de serie al hebt gezien om toch dat extra stukje overzicht te hebben). Mocht je toch in de knoop raken, aan het einde van het boek staan alle families nog beschreven om je een geheugensteuntje te geven.

 

Het is fantastisch om te zien dat George R.R. Martin deze wereld en alle personages die erin leven zo goed heeft uitgedacht. Alle details kloppen en de verhaallijnen zijn erg goed met elkaar verweven. De boeken geven juist nog meer details dan in de serie en je krijgt hierdoor echt te weten welke beweegredenen bepaalde personages hebben voor hun daden. Ik ben echt verbaasd hoe gedetailleerd Martin zijn wereld heeft geschapen, zijn brein moet echt enorm zijn!

 

Het enige nadeel aan dit boek? Tsja, dat ligt toch echt een de dikte. Hoewel het verhaal fantastisch is, kan je het noemen als een luchtig boek. Je moet geconcentreerd lezen, daarom is het ook aan te raden om niet in lange zitten dit boek te lezen, maar gewoon elke dag wat eruit lezen om zo gemotiveerd te blijven om door te lezen. Hoe langer je ook het uitlezen uitstelt, hoe indrukwekkender dit boek ook wordt! Binnenkort maar snel verder in het tweede deel in deze magische serie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.