Recensie: Het verhaal van Four (Divergent #0.1)

Titel: Het verhaal van Four (Divergent #0.1)15 Het verhaal van Four Veronica Roth

Auteur: Veronica Roth

Genre: Dystopie, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 192

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Four, we kennen hem allemaal als de stoere Onverschrokken jongen met een interessant verleden. In de Divergent-trilogie leer je al wat over het verleden van Four, maar wat is er precies gebeurd? Je komt er achter in Het verhaal van Four, waar je leest over de overstap van Four, zijn inwijding, de tijd na zijn inwijding en wanneer Tris in Onverschrokken verschijnt. Ook zijn er wat stukken uit Inwijding vanuit het perspectief van Four.

 

Ten eerste wil ik Van Goor bedanken voor het geven van een recensie-exemplaar als bedankje voor mijn aanwezigheid tijdens de Best of YA-brainstormsessie.

 

Na de Divergent-trilogie had ik behoefte aan meer boeken van Veronica Roth. Roth schrijft zo vloeiend, vol spanning, actie en een intrigerende dystopische wereld. Ik was daarom ook ontzettend blij toen ik Het verhaal van Four in handen kreeg. Eindelijk weer terugkeren naar Onverschrokken en alle andere facties! Deze keer las ik de kant van Four, die een heftig verleden heeft gehad.

 

In het verhaal van Four kom je veel te weten over de achtergrond van Four. Hij had zijn moeder verloren, hij werd geslagen door zijn vader en heeft de overstap naar Onverschrokken meegemaakt. Ik las met veel plezier over Four. Je leert hem veel beter kennen en het is fantastisch om te lezen over de inwijding die hij meemaakt. Deze is toch wat anders dan die van Tris en je ziet wat voor ontwikkelingen Four en zijn factie meemaakt. Hoewel je al wat weet over het verleden van Four, boeit het verhaal je van begin tot eind en hoort dit boek zeker bij je Divergent-verzameling.

 

Veronica Roth schrijft net zoals haar andere boeken ontzettend goed. Ze weet een perfecte mix te maken van personageverdieping, uitwerking van de setting, opbouwende spanning en veel actie. De dialogen zijn sterk neergezet en het perspectief vanuit Four is precies zoals je verwacht. Ook zal je meerdere personages herkennen, waardoor het lezen nog leuker wordt!

 

Mijn kritiek? Sommige stukken waren wat overbodig, en daarmee heb ik het vooral over de laatste hoofdstukken. De eerste drie delen geven veel nieuwe informatie, maar als er eenmaal wordt verteld over de gebeurtenissen waar Tris in voorkomt, voelt het wat dubbelop. Het meeste wist ik al en de laatste stukjes (hoofdstukken uit Inwijding vanuit het perspectief van Four) waren veel van hetzelfde. Sommige dingen hoefden er dus niet in te zitten, maar voor de rest is Het verhaal van Four een indrukwekkend verhaal en ideaal voor de diehard Aspirant (ook wel een fan van Divergent genoemd). Kan je niet genoeg krijgen van Divergent en/of wil je meer weten over Four? Lees dan vooral dit boek!


 

2 reacties

  1. Ik heb enorm genoten van de Divergent trilogie. Dit boek moet ik nog lezen. Ik was er nog niet aan toe gekomen, mede omdat ik bag was dat het niet echt een toevoeging zou zijn, maar voor de volledigheid zal ik me er binnenkort toch aan wagen!

  2. Klinkt goed! Hij staat inmiddels al een tijdje op mijn boekenplank te pronken, toch maar gaan lezen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.