Recensie: Het verhaal van Sky (Soulmates #1)

Titel: Het verhaal van Sky (Soulmates #1)11 Het verhaal van Sky Soulmates Joss Stirling

Auteur: Joss Stirling

Genre: Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 383

Bindwijze: Paperback

Prijs: 9,99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Sky leeft al een paar jaar bij haar adoptieouders in Londen. Ze weet niks meer van haar jeugd en haar echte ouders, maar vindt dit prima. Sky en haar adoptieouders verhuizen vanuit Londen naar het Amerikaanse Rocky Mountains. Ze komt op een nieuwe school terecht en ontmoet Zed, een arrogante jongen die nauwelijks interesse heeft in meisjes van de school, maar dat verandert als hij Sky ziet. Hij is zo verliefd dat hij haar zijn soulmate noemt en dat ze voor altijd bij elkaar blijven. Sky snapt hier niets van maar leert langzaam de speciale gaven van Zed en zijn familie kennen…

 

Een aantal jaar geleden, toen dit boek nog vrij nieuw was, had mijn moeder het van de bibliotheek gehaald en had ik het gelezen. Ik herinner me er nog weinig van, maar in die tijd (toen ik nog geen kritische recensent was) vond ik het best een leuk boek maar ik had de rest van de serie niet gelezen. Toen ik hoorde dat veel fans van de serie de rest nog vertaald wilden zien, zei de uitgeverij dat het te weinig verkocht werd om nog een boek te laten vertalen. Toen ik de eerste drie delen voor een zacht prijsje kon kopen, besloot ik dat te doen en deze boeken wat te promoten. Wie weet komt het vierde boek als vertaling dan wat dichterbij! Ik begon weer in Het verhaal van Sky en de herinneringen kwamen weer bovendrijven…

 

Voor jongens is deze serie niet bepaald besteed. De Soulmatesreeks is echt voor vrouwelijk publiek dat flink wil zwijmelen bij leuke jongens en veel romantiek. Sky wordt langzaam verliefd op Zed, terwijl Zed al vanaf begin af aan weet dat ze voor elkaar zijn gemaakt. Ik was bang dat de liefde tussen de twee erg geforceerd zou zijn, maar dat viel reuze mee. Ik snap zeker dat dit boek flink bekend is onder de vrouwelijke YA-lezers, het is heel romantisch en ook leuk geschreven. Ook zit er wat mysterie en spanning in het verhaal, zeker halverwege het verhaal is er veel actie en wordt het verhaal gevaarlijker dan verwacht.

 

De achtergrond achter Soulmates is ook heel gaaf om te zien en de verschillende gaven die in het boek aan bod komen zijn misschien niet bijster origineel, maar het blijft heerlijk om te lezen. Twee derde van het verhaal heeft alleen heel veel weg van een andere romantische serie over een gevaarlijke liefde waarin een meisje op een nieuwe school terecht komt (ik zal de naam niet noemen, maar het is denk wel duidelijk waar het over gaat). Letterlijk exact dezelfde verhaallijn werd gevolgd: meisje komt aan op nieuwe school, ontmoet onbereikbare jongen die haar toch ziet zitten, knappe jongen heeft bijzondere familie en uiteindelijk zijn er wat vijanden die onrust komen brengen… Ja, het was heel veel van hetzelfde. Daarna werd het gelukkig beter en kreeg Soulmates zijn eigen draai en werd het veel origineler.

 

Het verhaal van Sky, misschien niet het verhaal voor mij, maar als ik het objectief bekijk merk ik wel dat dit verhaal goed zal bevallen bij veel YA-lezers. Een goede schrijfstijl, veel romantiek, wat spanning, mysterie en magische gaven, een prima recept voor een geweldig boek! Ik ga zeker verder met de serie, Het verhaal van Phoenix staat al klaar in de kast om gelezen te worden!

1 reactie

  1. Jammer dat het zo duidelijk gericht is op meisjes

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.