Recensie: Hij is van mij! (Spotlights #1)

Titel: Hij is van mij! (Spotlights #1)25 Spotlights 1 Hij is van mij! Eva Burgers

Auteur: Eva Burgers

Genre: Kinderen

Uitgeverij: Clavis Books

Bladzijdes: 192

Bindwijze: Paperback

Prijs: 13,95

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Dit boek gaat over zes studenten die op de Academie voor Uitvoerende Kunsten zitten en je leest over een jaar op deze musicalopleiding. Dit is een opleiding waarin dansen, zingen en acteren centraal staan. Elke leerling heeft zijn goede en zwakke kanten. Mara heeft een goede stem, maar is qua dansen niet zo goed. Lizzy daarentegen kan juist schitterend dansen, maar ze is heel verlegen. De twee worden vriendinnen, maar dan vallen ze voor dezelfde jongen…

 

Een tijdje terug had ik een lokale voorleeswedstrijd in Katwijk waar ik in de jury zat, maar ook Eva Burgers! Ik had nog niets van haar gelezen, dus ik pakte snel dit boek erbij. Het leek me niet echt een boek voor mij, maar dit boek is niet al te dik en ik had het idee dat ik het wel makkelijk uitlas. En een boek over een musicalopleiding is ook nieuw voor me, dus ik gaf dit boek zeker een kans.

 

Laat ik meteen eerlijk zijn, dit boek was het niet voor mij. Dit kwam zeker niet door de schrijfstijl, maar ik behoor gewoon niet meer tot de doelgroep van deze serie. De Spotlightsreeks is echt voor wat jonger publiek vanaf 10 jaar en het zal leuker gevonden worden door meisjes. Mocht je geïnteresseerd zijn in het leven bij een musicalopleiding, is dit boek zeker wat voor jou. Eva Burgers heeft zelf ook op zo’n opleiding gezeten, dus ze weet een hele geloofwaardige sfeer te creëren. Ze laat goed zien dat een musicalopleiding niet alleen maar leuk is, je moet hard werken en dan nog is het heel moeilijk om uit te blinken. De audities zijn moordend en laat je wel even nadenken als je ook zo’n opleiding zou willen volgen.

 

Een hoogstaand verhaal is ”Hij is van mij!” niet. Het gaat vooral over het leven op de musicalacademie en de problemen die de leerlingen hebben. Er was niet veel spanning en een climax was niet te vinden. Het is vooral een luchtig boek met af en toe wat zware onderwerpen erin. Het is echt een boek waarin je je verstand even op nul kan zetten, wat ook prettig kan zijn! De personages in het verhaal hadden elk hun eigen persoonlijkheid, er is toch behoorlijk wat variatie te vinden bij musicalstudenten. De meeste personages waren best leuk, alleen kon ik Bruno en Mara niet uitstaan. Bruno kwam echt over als een nietszeggende arrogante macho die het hoog in zijn bol had, en Mara was een klagerige, jaloerse en hebberige aanstelster die me mateloos irriteerde. Toch waren er een paar stukken in het verhaal waardoor ik deze personages wel kon begrijpen en kon ik ze best waarderen.

 

”Hij is van mij!” is een verhaal over muziek, theater, dans, liefdesproblemen met af en toe een zwaar onderwerp. Als je je afvraagt hoe een musicalopleiding is, raad ik je zeker aan dit boek te lezen. Het leven op de Academie voor de Uitvoerende Kunsten is niet altijd een pretje, wat Eva Burgers goed weet neer te zetten in dit boek. Je kan met gemak door deze serie heenkomen en daarom ga ik ook gauw het tweede deel van Spotlights lezen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.