Recensie: Hij is van mij

Titel: Hij is van mij1. Hij is van mij Chinouk Thijssen

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Scelta Publishing

Bladzijdes: 271

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Zara woont na het overlijden van haar ouders bij haar oma en kan gaan werken bij de Next View. Daar ontmoet ze haar collega Arthur, een leuke charmante jongen die erg veel aanbidders heeft. Al snel wordt Zara verliefd op Arthur, maar dit was misschien een slechte zet. Zara merkt dat ze gestalkt wordt door iemand die Arthur maar al te graag wil hebben… Wie is hier de schuldige, en vertrouwen Zara’s collega’s haar wel?

 

Scelta Publishing benaderde mij via de mail met de vraag of ik een recensie wilde schrijven over Hij is van mij. Ik had het boek van Chinouk Thijssen al vaak voorbij zien komen en ik wilde wel een poging wagen. Ik was wel bang dat dit boek flink bedoeld was voor vrouwelijk publiek. De hele cover, de omschrijving… Ik had er niet al te veel verwachtingen van, maar wie weet zou het me juist verrassen! Hierbij wil ik de uitgeverij graag bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

 

Hij is van mij is een boek dat je zo snel uitleest. Echt, ik vloog in een korte middag door het boek heen. Normaal neem ik 1 boek mee in de trein richting Rotterdam, maar uiteindelijk was ik al veel sneller klaar met lezen waardoor ik geen boek meer had tijdens de terugreis. Het boek leest ontzettend vlot en ik had totaal geen moeite om door te lezen. De spanning zat er lekker in waardoor ik maar bleef lezen, een boek om aan de ene kant flink te ontspannen en te ontsnappen aan de werkelijkheid, terwijl je aan de andere kant flink huivert door de spannende momenten in het boek. De schrijfstijl van Chinouk vind ik ook heel passend bij haar persoonlijkheid. Je leest echt vanuit een moderne, ietwat verlegen meid met een hart van goud. Ik merkte duidelijk dat Chinouk een personal touch had verweven in haar boek, dat vond ik best prettig!

 

Nadelen had het boek ook. Zoals ik al vermoedde is dit boek duidelijk niet voor mannelijk publiek. Het was totaal niet voor mij weggelegd en bepaalde punten begreep ik totaal niet. Hoe Zara verliefd kon worden op Arthur? Ik snapte het totaal niet. Arthur is een typische player en ik kon geen greintje sympathie krijgen met deze gast. Hierdoor vond ik Zara al snel een wat naïef meisje, wat aan de andere kant te begrijpen was door haar thuissituatie. Helaas kon ik de dader al snel ontdekken in het verhaal (wat ook kan komen omdat ik al wat thrillers heb gelezen en al sneller zie wat voor trucjes schrijvers gebruiken om de dader wat te verbergen) en merkte ik enorm dat Zara oorspronkelijk een wat oudere vrouw was. Chinouk had eerst een versie gemaakt met oudere personages, maar heeft het verhaal toen omgegooid tot een young adult-thriller. Ik kon toch teveel zien van de oorspronkelijke versie,  waardoor alles net iets onlogischer werd en het niet helemaal goed uit de verf kwam.

 

Maar dat einde… Wow, oké wat? Chinouk Thijssen wist me toch nog goed te verrassen door het einde. De spanning is goed opgebouwd in het boek en na dat einde kreeg ik aardig wat kippenvel. Het was veel schokkender dan gedacht! Daar krijgt dit boek echt punten voor. Hij is van mij, een vlot boek voor vrouwelijke thrillerlezers waarbij de spanning flink aanwezig is. Helaas heb ik wat minpunten gevonden in het boek en kon ik er niet optimaal van genieten, maar het heeft me zeker vermaakt, ga zo door Chinouk!

1 reactie

  1. Ik hoor voortdurend dat het einde erg verrassend is bij dit boek, dus ik ben benieuwd

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.