Recensie: Hitte

Titel: Hitte16 Hitte Liz Lucassen

Auteur: Lis Lucassen (pseudoniem van Olga Hoekstra)

Genre: New Adult, Romantiek

Uitgeverij: Storm Publishers

Bladzijdes: 250

Bindwijze: Paperback

Prijs: 14,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Op een warme zomerlocatie werkt Lynn als animatieteam. Ze heeft in het verleden iets verschrikkelijks meegemaakt, ze is echt toe aan wat ontspanning. Ze ontmoet Daan, een rusteloze jongen die verplicht mee moet met zijn ouders en jongere broertje Joost op vakantie. Daan heeft ook een duister verleden en wil niet aangeraakt worden door Lynn. Hoewel Daan heel wisselend is, probeert Lynn wel in contact te komen met Daan, en hierdoor moeten ze elkaars worstelingen uitzoeken. 

 

Een poosje geleden kreeg ik de vraag van Storm Publishers of ik het boek Hitte wilde recenseren, een Nederlandse New Adult. Persoonlijk had ik mijn twijfels over dit boek. New Adult is voor mij nog een redelijk onbekend genre en ik had een vermoeden dat dit boek uitsluitend voor meisjes is. De voorkant voorspelde ook een bepaalde romance en ik wist niet zeker of ik het kon waarderen. Ik besloot het toch een kans te geven en begon met het lezen van een Nederlandse New Adult. Ik wil alvast Storm Publishers bedanken voor het versturen van een digitaal leesexemplaar!

 

Ik was erg sceptisch toen ik begon in dit verhaal van Lynn en Daan, maar ik heb uiteindelijk genoten van dit boek! Ten eerste houd ik wel van de zomerse sfeer in het boek. Dit is echt een ideaal zomerboek waarbij je kan dagdromen van tropische locaties. Ik had gewoon zin om op vakantie te gaan! Het speelde zich dus niet af in Nederland, maar dat vond ik juist wel goed. Het tropische sfeertje gaf wat extra hitte aan het boek. De schrijfstijl vond ik ook goed, er wordt veel aandacht besteed aan de karakters en de locaties worden beeldend beschreven. Je vliegt met gemak door dit boek heen en hoewel sommige stukken in het boek best zwaar kunnen overkomen, leest het toch luchtig.

 

In Hitte lees je vanuit het perspectief van Daan en Lynn, wat een goede keuze is. Normaal heb ik een grote voorkeur voor het perspectief vanuit een man, maar hier vond ik beide perspectieven even goed. Ik kon in beide personages goed inleven en ik merkte zeker dat Daan een mannelijk brein had. Beide personages hebben allebei hun eigen achtergrondverhaal die langzaam naar voren komt. In het begin zat ik vol met raadsels, want wat is er nou in het verleden gebeurd waardoor Daan en Lynn zich zo gedragen? Het begin maakte me meteen nieuwsgierig en ik vond de uitkomst van het verhaal best goed. Daan en Lynn zijn fijne personages en de chemie tussen de twee is geloofwaardig beschreven.

 

Toegegeven, dit boek is inderdaad wel wat meer voor meisjes, maar als mannelijke boekenwurm heb ik mij wel vermaakt. Ik verwachtte een milde versie van Vijftig Tinten Grijs, maar dit was dus duidelijk niet het geval. Ja, er komt wat seks voor in dit boek, maar het past wel bij het verhaal en zorgt voor de nodige diepgang. De seksscènes waren echt nodig om het verhaal een bepaalde lading te geven. New Adult is misschien niet helemaal een genre voor mij, maar ik ergerde me niet aan dit aspect van het boek. Het wist mij te verrassen en ik begin steeds meer te merken dat Nederlandse auteurs aardig wat talent bezitten! Op 26 maart is ook de boekpresentatie van dit boek, waar je hier meer informatie over kan vinden. Ik ga er in ieder geval naar toe, want ik ben nu toch wel nieuwsgierig geworden naar dit evenement en dit is een ideale manier om kennis te maken met de auteur (en als één van de eersten een exemplaar te krijgen van het boek!). Hitte is een zomers en luchtig boek met indrukwekkende personages, een New Adult verhaal dat me zeker heeft verrast!

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik heb me, na het lezen van jouw recensie, meteen aangemeld voor de boekpresentatie. Hopelijk is er nog plek!

  1. Er is zeker nog plek, leuk dat je komt! 🙂

 2. Hmm… dit boek zal ik niet zo snel kopen, maar mss als ik hem kan lenen van de bieb wil ik het eventueel wel een kans geven. Maar dan zeker in de zomer maanden. Dat zal vast en zeker wel beter aan slaan bij me.
  have fun in ieder geval tijdens de boek presentatie!

  1. Ik zou dit boek ook niet snel oppakken, maar ben wel blij dat ik het heb gelezen 🙂 En het is zeker prima leesvoer tijdens de zomermaanden!

 3. Ik heb het boek ook al gelezen en ik vond het een heerlijk boek. Ik ga ook naar de boekpresentatie

  1. Leuk, dan zie ik je daar wel! 😀

 4. Klinkt als een interessant boek, zeker ets wat ik wel zou willen lezen! Wat tof dat er nog plek is voor de boekpresentatie, als het niet zo ver zou zijn dan was ik vast gegaan. Helaas moet ik helemaal uit Groningen komen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.