Recensie: Hoe open ik een boek

Titel: Hoe open ik een boek
Auteur: Stefan Verwey
Genre: Strip
Uitgeverij: De Harmonie
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 17,50
Cijfer: 8/10

Stafan Verwey heeft voor de Volkskrant vele strips getekend over schrijvers, signeersessies, uitgeverijen en boeken. In dit boek worden al deze komische strips gebonden tot één boek. In dit boek wordt dus het literaire wereldje in kaart gebracht.

Van Sinterklaas kreeg ik dit boek, met als commentaar dat er onwijs veel plaatjes in stonden die heel erg pasten bij een boekenwurm als ik. Sinterklaas heeft gelijk gehad, want dit boek vond ik erg leuk!

Elke bladzijde in dit boek bestaat uit één plaatje die een bepaald onderwerp van de boekenwereld aan de kaak stelt. De tekeningen zijn best wel simpel, waardoor er vooral veel nadruk wordt gelegd op de humor en de boodschap van het plaatje. Verwey heeft onwijs veel humoristische plaatjes gemaakt over boeken, recensenten, uitgeverijen, signeersessies, e-books en poëzie. Ik heb meerdere keren moeten lachen om de plaatjes, de situaties zijn soms zo herkenbaar voor mensen die zich wanen in de boekenwereld. Een ideaal boek voor mensen die willen lachen om hilarische situaties die mensen in boekenland maar al te goed kennen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.