Recensie: Hof van Doorns en Rozen (Hof van Doorns en Rozen #1)

Titel: Hof van Doorns en Rozen (Hof van Doorns en Rozen #1)80d6f63a-39e0-410e-9f17-435da381491d

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Unieboek

Bladzijdes: 424

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Feyre leeft een armoedig bestaan met haar twee zussen en vader. Ze zijn al een lange tijd op het randje aan het overleven en Feyre trekt er elke keer op uit om te gaan jagen in de gevaarlijke bossen. Tijdens een jacht in de winter ziet ze een hert dat wordt opgejaagd door een wolf. Als ze het hert wil hebben, moet ze de wolf vermoorden. Dit doet Feyre en even later verschijnt er een beestachtig wezen bij haar huis, die haar door deze daad meeneemt naar Prythian, het gevreesde elfenrijk. Het beest blijkt Tamlin te zijn, een magische, onsterfelijke en machtige wezen en één van de heersers van Prythian. Hij brengt haar naar zijn landgoed, waar ze haar hele leven zou moeten verblijven. Langzaam bouwt Feyre een band om met Tamlin, maar een duistere kracht groeit in Prythian en zou de hele wereld kunnen veroveren…

 

Sarah J. Maas is een geweldige schrijfster en ik heb De Glazen Troon en De Donkere Kroon van haar verslonden. In de zomer komt het derde deel in De Glazen Troon-reeks uit, maar in de tussentijd kunnen we genieten van haar nieuwe serie genaamd Hof van Doorns en Rozen. Ik had al veel verhalen gehoord over dit magische boek en met die passende boeklegger die je erbij kan krijgen begon ik met hoge verwachtingen in dit boek.

Al snel wist de schrijfstijl van Sarah J. Maas snel te pakken. Soms kon ik er niet precies de vinger op leggen wat het precies was, maar ik bleef maar doorlezen in dit boek en ik kon het gewoon niet laten liggen! Dit resulteerde in twee avonden non-stop lezen als een gek, ik was gewoon verslaafd geworden aan Hof van Doorns en Rozen! Sarah J. Maas vertelt met sprankelende details, hoge chemie en enorme spanningen. Sarah J. Maas schrijft vol passie en dat is het hele boek te merken. Ik bleef constant geboeid door het verhaal en elke nieuwe wending die het verhaal maakte wist mijn aandacht te grijpen.

 

Het hele wereldje van Hof van Doorns en Rozen is magisch, prachtig en vol gevaar. Aan het begin van het boek is al een mooie kaart afgebeeld, maar de beschrijvingen zelf van alle locaties en wezens in de wereld zijn heel indrukwekkend. Ik hield van de magie in dit boek en de hele geschiedenis van Prythian. Alle wezens in dit rijk zijn namelijk heel oud, dus Feyre kan ontzettend veel leren. Ik zag me zo rondlopen door het hof van Tamlin (het liefst met een gaaf masker op mijn gezicht), bij voorkeur met Feyre aan mijn zijde.

 

Ik vond Feyre en Tamlin erg veel diepgang hebben in Hof van Doorns en Rozen. Veel personages zijn erg goed uitgewerkt en hebben een uitgebreid verleden dat langzaam bekend wordt gemaakt. Feyre is een jonge vrouw en is door haar verleden erg sterk geworden. Doordat ze in een hele nieuwe omgeving wordt geplaatst, moet ze af en toe nog wat wijzer worden, maar vaak heeft ze briljante ingevingen en wist ze mij op vele manier te verrassen. Tamlin heeft zowel fysiek als mentaal een masker voor zijn gezicht, hij is namelijk in het begin een groot mysterie. Als lezer wil je maar al te graag meer weten over Tamlin, want hij heeft vast hele bijzondere dingen te verbergen!

 

Hof van Doorns en Rozen is een spectaculair begin van deze wonderbaarlijke serie. Ik moet wel zeggen dat dit boek wat bedoeld is voor de wat oudere YA-lezer door de wat expliciete scènes, maar ze zijn gelukkig niet al te shocking. Na dit boek kan ik niet wachten op het volgende deel. Goed nieuws, het tweede deel in deze serie zal in dezelfde tijd uitkomen als de Engelse versie, dus we hoeven niet lang te wachten op de vertaling! Sarah J. Maas heeft mij alweer niet teleurgesteld, ik kijk uit naar meer! Alvast de dagen aftellen dan maar?

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Grappig, in de leesclub waren we het er bijna met z’n allen over eens dat dit boek net ontzettend veel diepgang mist en dat de personages veel te oppervlakkig zijn 😀 Eigenlijk hebben we het collectief een beetje zitten afbreken, haha. Fijn om ook eens een andere mening te lezen! ^^ (Ik vond het boek niet slecht, maar gezien het voor een leesclub was hebben we het wel allemaal heel kritisch gelezen)

    1. Ik vond het ook zo gek toen ik het verslagje las bij Audrey haha 🙂

  2. AF-TEL-LUH! AF-TEL-LUH! Ik kan echt niet wachten om weer terug in dit verhaal te duiken ;D

  3. ahhhhh tofff! Ik heb hem in de kast staan! Kan niet wachten hem te lezen 😀

  4. Ik ben onwijs benieuwd naar dit boek, binnenkort lezen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.