Recensie: Hof van Mist en Woede (Hof van Doorns en Rozen #2)

Titel: Hof van Mist en Woede (Hof van Doorns en Rozen #2)

Auteur: Sarah J. Maas

Genre: Fantasy, Young Adult, New Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 608

Bindwijze: Paperback

Prijs: 19,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Feyre heeft een zware tijd achter de rug toen ze was vervloekt door Amaranthe. Gelukkig heeft ze de vloek verbroken, maar haar leven nu als Hoge Fae is niet makkelijk. Ze heeft veel offers moeten maken om Tamlin en zijn volk te redden, waaronder een afspraak gemaakt met Rhysand, de Edelheer van het Nachthof. Wanneer de spanningen hoog oplopen, schakelt ze de hulp in van Rhysand en moet ze zelfs voorbereidingen treffen op een grote oorlog die dreigt los te barsten…

 

Hof van Doorns en Rozen vond ik een magisch verhaal vol indrukwekkende personages en een fantastische schrijfstijl. Ik heb gelukkig maar een paar maandjes moeten wachten, want nu is Hof van Mist en Woede uit! Of het vervolg mij ook weer wist te verbazen? Jazeker! Ik heb wat meer opmerkingen, maar Hof van Mist en Woede is het zeker waard om te leren.

Net als Hof van Doorns en Rozen (en De Glazen Troon, de andere serie van Sarah J. Maas) wist de schrijfster mij weer omver te werpen met haar prachtige schrijfstijl. Nieuwe locaties en personages worden geïntroduceerd in dit verhaal en worden uitvoerig beschreven, je leert gewoon de hele Fae-wereld kennen. Bij elke nieuwe plek keek ik echt mijn ogen uit en ik vond het heel fascinerend om achtergronden te horen te krijgen over bepaalde personages en de hele wereld.

 

In dit boek zijn er genoeg pikante scènes, waar ikzelf echt niet tegen kon. Ik vond het echt storend als Feyre weer enorme lust had naar een man en na de derde keer dat Feyre zei dat ze met iemand de liefde bedreef in een bloemenveld kon ik flink met mijn ogen rollen. Ik vond het redelijk overbodig, maar ik snap dat andere lezers er enorm van kunnen genieten. Daarbij is Hof van Mist en Woede een dikke pil, dus je moet je er soms wel doorheen werken. Gelukkig gebeurden er genoeg belangrijke en interessante dingen die de vaart in het verhaal bleven houden. Het hielp voor mij ook niet dat ik hoorde dat er acht delen van deze serie gaan komen (aangezien drie delen mij genoeg leek), maar achteraf kan ik eigenlijk niet wachten om een grote collectie van Sarah J. Maas in mijn kast te hebben staan!

 

En dat einde… Dat einde!!! Een klein aspect zag ik wel aankomen, maar tijdens een paar hoofdstukken heb ik met een geschokt gezicht het verhaal gelezen. De grote confrontatie is echt een groot spektakel en wist mij vaak te verbazen. Feyre is echt veel krachtiger en intelligenter geworden de afgelopen maanden en dat is duidelijk te zien! Ik ben heel benieuwd hoe Feyre haar problemen in het volgende boek gaat oplossen en hoe de banden tussen sommige personages gaat veranderen. Snel even doorschrijven Sarah J. Maas…

4 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Haha leuk geschreven Joost 😉
  Mijn recensie komt ook zo online. 🙂

 2. 8 delen? Ik dacht dat er maar drie delen van deze serie zouden komen? Want volgens mij heeft Sarah. J. Maas dat een keer gezegd in een interview.. (Ik kan me vergissen hoor, haha)

  1. Ja, deze week heeft ze bekend gemaakt dat er meerdere delen zullen komen haha :’)

 3. OMG OMG OMG JOOST JOOST!!!
  VERTEL JE ME NOU DAT ER ACHT DELEN KOMEN. *springt op en neer*
  IK KAN NIET STOPPEN MET GILLEN!!!

  Ja, ik kan me voorstellen dat je de sexy scenes niet zo leuk vind… ik wel *smirkes*
  Like you’re recensie btw!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.