Recensie: Hold me closer: The Tiny Cooper Story

Titel: Hold me closer: The Tiny Cooper Story9780525428848_HoldMeCloser_BOM_CV.indd

Auteur: David Levithan

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Penguin Books

Bladzijdes: 201

Bindwijze: Paperback

Prijs: 11,49

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

In Will Grayson Will Grayson, het boek van John Green en David Levithan, komt een personage voor genaamd Tiny Cooper. Dit is een gigantische jongen en hij is homoseksueel en is dol op musicals. Hij vindt musicals zo geweldig en heeft een uitgebreid leven gehad vol twijfels over de liefde, dus hij heeft een musical geschreven over zijn leven (waar je ook over leest in Will Grayson Will Grayson). Dit is het script van de musical, waarin je leest over het leven van Tiny Cooper.

 

Vorig jaar las ik Will Grayson Will Grayson, een geweldig boek van twee goede schrijvers. Mijn recensie was daarom ook erg positief. Tiny Cooper, de personage in dit boek, vond ik ook erg hilarisch, hij is een overdreven homoseksuele puber met een zonnige en dramatische kijk op het leven. In dit boek staat hij in de schijnwerpers en lees je over zijn leven in scriptvorm. Toen ik het boek in Londen zag liggen, kon ik het gewoon niet laten en had ik hem gekocht. Ik had hem ook snel uit, want je vliegt er doorheen!

 

Zoals ik al zei, lees je dit boek als scriptvorm. Je ziet een bladzijde met de personen in de musical, de scènes en liedjes in de musical en opmerkingen van de schrijver (Tiny Cooper) zelf. Je leest dus vooral de tekst van de acteurs en de liedjes, maar af en toe komen er ook wat grappige stukjes van Tiny Cooper voorbij waarin hij vertelt hoe de musical moet gaan, wie gecast zou moeten worden voor een bepaalde rol en meer. Het mooie vond ik dat Tiny ook wat persoonlijke informatie tussen de bladzijdes door deelt en zijn hele leven bloot geeft aan het publiek.

 

Je leest over de geboorte van Tiny Cooper (met onder andere het lied ”What a Big Gay Baby!”), hoe hij er achter kwam dat hij op jongens viel en zijn hectische liefdesleven. Hij heeft namelijk al veel vriendjes gehad, maar telkens werd hij afgewezen. Toen ik het boek las, kon ik me ook echt de musical in mijn hoofd bedenken en zag ik ook echt een podium voor me. De musical zit vol met grapjes, hilarische liedjes, maar ook wat serieuzere stukken en levenslessen. Een leuke combinatie! David Levithan schrijft ook heel vlot, je hebt het boek echt snel uit!

 

Halverwege het verhaal wordt de musical ook wat verweven met de verhaallijn uit Will Grayson, Will Grayson. Tiny heeft namelijk ook zijn vriend Will in het verhaal gestopt en de gebeurtenissen uit het boek Will Grayson, Will Grayson komen ook voor in de musical. Dit is erg leuk gedaan, want als je het andere boek leest weet je dus wat er na de musical gebeurt. Waarom ik dit boek maar een 7 geef? Het boek is echt een prima tussendoortje, maar geen mustread en zou je ook achterwege kunnen laten. Wel zouden de echte David Levithan-fans smullen van dit boek en als je Tiny Cooper een geweldig personage vindt, ga je het vast geweldig vinden als je wat meer over hem komt te weten door deze musical. Een vermakelijk verhaal, maar je moet er wel van houden als je het mij vraagt.

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Dit boek trekt me nou echt niet.

    1. Tot zover mijn zeer inhoudelijke reactie

      1. Hahah, heel goed onderbouwd Ellis. Het moet je ook maar net liggen, als ”toneelspeler” kon ik het script wel waarderen maar het is echt voor de diehard-fans van Will Grayson, Will Grayson.

  2. Ik vond Will Grayson, Will Grayson echt heel erg leuk om te lezen. Dus ik ben toch wel erg benieuwd naar dit boek!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.