Recensie : Hyperbool en nog wat

Titel: Hyperbool en nog wat

Auteur: Allie Brosh

Genre: Graphic novel, humor

Uitgeverij: Xander

Bladzijdes: 182

Bindwijze: Paperback

Prijs: 14,95

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Allie Brosh is begonnen op haar eigen blog, waarin ze verhalen over haar leven vertelde met behulp van wat simpele tekeningen. Deze verhalen deden het erg goed en ze werd hierdoor erg bekend. Een paar van verhalen zijn gebundeld in dit boek, vol met wat duistere, zielige, maar vooral hilarische verhalen vol met zelfspot.

 

Hyperbool en een half leek mij al heel lang een onwijs tof boek. Mijn moeder ging naar de bibliotheek en ik meldde snel dat ze moest opzoeken of Hyperbool en een half er lag. Gelukkig was dit het geval en meteen toen ze thuis kwam en het boek mee had, ging ik het lezen. Binnen een uurtje had ik het boek uit, één van de meest hilarische uren uit 2016.

 

In Hyperbool en een half vertelt Allie Brosh verschillende verhalen over haar leven. Over haar zwakzinnige hond en de agressieve hond die ze erna erbij had gehaald, maar ook over haar depressie. Allie Brosh schrijft echt fantastisch en haar verhaal wordt alleen maar versterkt door haar geniale tekeningen. Ze schrijft met veel sarcasme en gevoel en de tekeningen zijn heel simpel maar o zo treffend. Een heftig onderwerp als depressie weet Allie toch nog vrij luchtig over te brengen op de lezer waardoor het gewoon grappig wordt.

 

Ja, de hilariteit was echt het grote pluspunt in dit boek. Ik heb vaak hardop moet lachen toen ik het boek aan het lezen was (dit kan mijn moeder bevestigen), Allie weet zo veel situaties zo knullig, zielig maar zo onuitstaanbaar grappig op te schrijven. Ik had echt een combinatie van leedvermaak en medeleven, dit hele boek was echt een feest om te lezen. Het verhaal deed mij lachen, maar de plaatjes ook.

 

Dit boek staat nu zeker op mijn wishlist. Het boek is nu terug naar de bibliotheek, maar dit boek wil ik maar al te vaak lezen. Heb je een (lees)dip, zie je het even niet meer zitten of ben je gewoon toe aan wat dikke humor? Dan moet je dit boek zeker lezen! Het werd al snel één van mijn favoriete boeken. Het enige nadeel is dat ik het boek zo snel uit had, ik wil meer!

1 reactie

  1. Ik verwachtte niet erg veel van dit boek, maar vond het toevallig op scribd. Was ik verkeerd zeg, het is idd een erg leuk boek

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.