Recensie: Ik ben bij je

Titel: Ik ben bij je3 Ik ben bij je Lorna Minkman

Auteur: Lorna Minkman

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Clavis Books

Bladzijdes: 208

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 15,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Sia Heergrave is vermoord op maandag 6 oktober 2003. Je volgt haar verhaal, aan de ene kant wanneer ze overleden is en haar familie haar als vermist opgeeft en aan de andere kant haar herinneringen aan twee jaar terug, toen een Bosnische jongen genaamd Darko Krezla bij haar in de klas kwam.

 

Ik wil ten eerste uitgeverij Clavis bedanken voor het versturen van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie en ten tweede Lorna Minkman voor het signeren van dit boek.

 

Toen Lorna Minkman mijn boek signeerde, schreef ze dat ze benieuwd was naar mijn mening over het bijzondere vertelperspectief en dat is precies het punt wat ik heel bijzonder vond aan dit boek. In dit verhaal volg je de dode Sia die na haar dood nog alles kan zien (wat me een beetje deed denken aan If I Stay). Ze ziet hoe haar familie haar begint te missen en haar proberen te vinden. Het is heel apart om dit te lezen, hoe schokkend zou het zijn als je na je dood je familie in paniek ziet raken en uiteindelijk rouwen om jouw dood!

 

De andere verhaallijn is die van de herinneringen van Sia die twee jaar geleden Darko leert kennen, een Bosnische vluchteling die de gruwelen van de oorlog heeft meegemaakt. Darko is een personage waar je geen hoogte van kan krijgen, hij is impulsief en geschokt door de oorlog. Hij is ontzettend mysterieus en als lezer is het best te begrijpen dat Sia zich aangetrokken voelt door deze jongen. Zijn verhalen over de oorlog waren vrij heftig, Minkman weet haar personages goed neer te zetten!

 

Net als elk ander Clavisboek vlieg je door de pagina’s heen, het leest ondanks de zware onderwerpen heel vlot en je kan het met gemak binnen een dag uit hebben. Normaal vind ik de boeken van deze uitgeverij te dun, maar dit formaat was precies goed. Het werd niet langdradig maar het voelde ook niet als afgeraffeld. Hoewel je de uitkomst al van te voren aan ziet komen, bleef de spanning aanwezig en bleef ik maar doorlezen!

 

Ik ben bij je is een indrukwekkend verhaal over oorlog, vrede, liefde en de dood. Een schokkend verhaal wat je toch vlot kan lezen en is daarnaast ook nog in een prima formaat, dan nog maar te zwijgen over de prachtige cover… Wanneer komt er weer een boek van Lorna Minkman?

3 reacties

  1. Hé, toevallig staat mijn recensie vandaag ook online. Het boek trok mij net niet helemaal, al was het zeker geen slecht boek.

    • Dominique op april 12, 2015 om 6:00 pm
    • Reageer

    Ahhh ik wil dit boek echt te graag lezen!! Top recensie!

  2. Fijne recensie, ik ben erg benieuwd naar dit boek.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.