Recensie: Ik: Notes to my future self

Titel: Ik: Notes to my future self

Auteur: Rhiannon Shove

Vertaling: Ellen Mulder & Valerie Brentjes

Genre: Invulboek

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 144

Bindwijze: Hardcover:

ISBN: 9789020679960

Prijs: 12,99

Link naar de pagina op Goodreads

Ik geeft je vele verschillende vragen en opdrachten waar je alles over jezelf vertelt. Het stelt vragen over het verleden, het heden en de toekomst en als je eenmaal alles hebt ingevuld, is het als een compleet boek over jou waarin je kan zien hoe je was, bent en wordt.

Ik: Notes to my future self is een boek dat in de goodiebag van Yalfest zat. Dit invulboekje leek me best leuk, dus ik besloot me eraan te wagen en wat antwoorden er uit in te vullen. Het boek is nu nog niet vol, maar telkens pak ik een paar opdrachten erbij en ga ik die maken. Ik was benieuwd naar de dingen die ik over mezelf te weten zou komen, dus gaandeweg de weken vulde ik telkens wat in.

De vormgeving van het boek is in ieder geval erg prettig. Mooie omslag die comfortabel aanvoelt, de rug breekt niet en het lettertype is ook fijn om te lezen. De illustraties zijn ook erg simpel, maar weten daardoor juist een mooie toevoeging te zijn aan het boek. Ook is er genoeg ruimte voor het beantwoorden van elke vraag of elke opdracht, waardoor je volledig los kan gaan met het geven van informatie in dit boek.

Het invulboek bevat zat leuke opdrachten en vragen. Sommige vragen hadden voor mij vaak hetzelfde antwoord, maar dat kan per persoon verschillen. Je hebt vragen die makkelijk te beantwoorden zijn, terwijl andere opdrachten juist meer tijd vereisen. Zo kan je bijvoorbeeld de film van je leven bedenken in alle details, maar zijn er ook simpele dit-of-dat-lijstjes. Het is ook aan te raden om om de zoveel tijd dit boek erbij te pakken, want in één keer alle vragen beantwoorden kan vermoeiend zijn.

Dit boek is vooral bedoeld om na het invullen ergens op te bergen, om dan na een lange tijd het boek door te bladeren om te kijken hoe je als persoon was en hoe je in de loop van de tijd bent veranderd. Het kan zeker ervoor zorgen dat je nieuwe dingen leert over jezelf en je kan ook met erg veel plezier bepaalde vragen beantwoorden. De indeling van verleden, heden en toekomst is ook strak neergezet, dit boek invullen ga ik zeker vaker doen!

Beoordeling: 8/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.