Recensie: Illuminae (The Illuminae Files #1)

Titel: Illuminae (The Illuminae Files #1)P1070625

Auteur: Amie Kaufman & Jay Kristoff

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Oneworld Publications

Bladzijdes: 599

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781780748375

Prijs: 11,60

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

We leven in het jaar 2575. Kady en Ezra leven op de planeet Karenza, een planeet die wordt aangevallen. Net wanneer Kady de relatie met haar vriendje Ezra verbreekt, begint de aanval en gaan beide pubers in ruimteschepen om de planeet te verlaten, alleen worden ze gescheiden van elkaar doordat ze allebei in een ander ruimteschip komen. Het begin van een intergalactisch avontuur…

 

Illuminae had ik heel vaak voorbij zien komen bij verschillende BookTubers. Ze hadden met volle overtuiging dit boek de hemel in geprezen door de unieke inhoud, vertelvorm en spannende verhaallijn. Toen ik voor mijn verjaardag veel boekenbonnen kreeg, besloot ik hiervan dit boek te kopen. Was dit een goede keuze, of was het eerder een miskoop?

Illuminae heeft inderdaad een unieke inhoud, het verhaal wordt op een hele originele manier verteld, namelijk door allemaal dossiers, mappen, digitale gesprekken, verslagen en meer. Elke pagina was weer een hele verrassing om te zien, je wist namelijk nooit welke kant het verhaal op ging en wat voor document je te zien zou krijgen. De opmaak is onwijs gaaf gedaan, soms zijn de pagina’s zwart, worden woorden op een totaal nieuwe manier op het papier gezet weet je nooit wat er komen gaat!

P1070626

De documenten waren erg leuk om te lezen, maar dit had wel zo zijn nadelen. Het verhaal was op zich heel spannend, maar ik kon soms niet helemaal een klik krijgen met de personages. Door al die chatgesprekken, rapportverslagen en andere vormen van gegevens had ik het idee dat ik de emoties van personages niet volledig kon voelen en dat maakte het verhaal wat afstandelijk. Gelukkig maakte de humor dat goed bij de chatgesprekken. Zelfs als sommige personages een spannende gebeurtenis moesten meemaken, wisten ze mij toch nog aan het lachen te krijgen.

P1070627

Het verhaal was lekker spannend, maar zoals ik al zei, het was voor mij iets te afstandelijk. Ik snap dat vele mensen dit boek heel episch vinden, maar dat helaas niet dezelfde uitwerking bij mij. Een spannend ruimteverhaal is het zeker en ik ben heel benieuwd naar het tweede deel van The Illuminae Files, maar dit boek wist mij door al die hyperenthousiaste reviews op YouTube wat teleur te stellen. Gelukkig wist de unieke inhoud, de prachtige cover en de variatie in de pagina’s mij zeker te amuseren.

1 reactie

  1. Ik ben ook één van die mensen die hyperenthousiast is over dit boek haha. Ik vond het persoonlijk helemaal niet moeilijk om een band te krijgen met de personages en had na een tijdje echt het gevoel alsof ik ze allemaal persoonlijk kende. Het leukste van dit boek echter is dat het – terwijl het zo spannend is – ook enorm grappig is. Ik zat voortdurend hardop te lachen! /fangirl

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.