Recensie: Infernal Devices (Mortal Engines #3)

Titel: Infernal Devices (Mortal Engines #3)

Auteur: Philip Reeve

Vertaling: Jacques Meerman

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 319

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000363230

Prijs: 15,00

Link naar de pagina op Goodreads

 

Het is zestien jaar na de gebeurtenissen van Predator’s Gold wonen de inwoners van Anchorage vrij vredig. Tom en Hester zijn onderdeel van deze gemeenschap en hebben samen een vijftienjarige dochter genaamd Wren. Wren vindt dit leventje maar saai en zou graag de wereld willen ontdekken. Wanneer ze de mogelijkheid krijgt om weg te gaan van Anchorage, wil ze dat maar al te graag. Ze moet daarbij wel het Blikken Boek stelen, wat grote consequenties kan hebben voor de hele wereld…

 

De verfilming van Mortal Engines heb ik helaas nog niet gezien, maar in de tussentijd kan ik in ieder geval de boeken verslinden! Nu is het derde deel van deze serie verschenen, een boek dat zich vele jaren later afspeelt dan het twee de deel. Een hele sprong in de tijd, ik ben benieuwd hoe de wereld nu is veranderd! Alweer heeft deze serie een mooie cover erbij gekregen, dus nadat ik even goed het boek had aangestaard was het tijd om de boek van de binnenkant te beoordelen.

Infernal Devices speelt zich zestien jaar af na het vorige boek, dus je leest waar Tom en Hester uiteindelijk zijn beland. Ze leven nu een vredig leven, maar dat wordt flink verstoord als hun dochter het idee krijgt om de wereld te gaan ontdekken. Ze komt terecht in een bijzondere stad waar ze voor haar leven moet vrezen, maar met wat slimme trucs weet ze dichter bij de hoge baas van de stad te komen. Ook dit deel zit weer vol avontuur en je komt weer wat bekende personages tegen. Hoewel er een grote tijdsprong is, is de wereld niet enorm veranderd en dat geldt ook voor de personages. Wren is juist het nieuwe personage in het verhaal, een meisje die haar saaie leventje zat is. Ze heeft de goede karaktertrekken van zowel haar moeder als vader gekregen, dus ze staat haar mannetje wel!

De personages vond ik weer erg fijn, maar de schrijfstijl was soms even een struikelblok. De schrijfstijl voelt namelijk best ouderwets aan, alsof het boek vele decennia geleden is geschreven. Daarbij hebben vele wapens en voertuigen hele gekke namen, waardoor ik me soms totaal niet bepaalde dingen voor de geest kon halen. Het was daarom soms moeilijk om in het verhaal te komen. Richting het einde had ik gelukkig wel de smaak te pakken, want toen ging ik er snel doorheen!

Een aantal plotwendingen waren erg mooi en hoewel ik de schrijfstijl niet al te best vond, werd ik wel erg nieuwsgierig naar het vierde en laatste deel in deze serie. Ik vermoed dat daar nog hele bijzondere dingen gaan gebeuren, dus het vervolg ga ik zeker oppakken. Misschien toch maar eens die film gaan kijken, want die blijft maar op zich wachten…

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik Best of YA erg dankbaar voor ben. 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.