Recensie: Inside the magic: The making of Fantastic Beasts and Where to Find Them

Titel: Inside the magic: The making of Fantastic Beasts and Where to Find Them

Auteur: Ian Nathan

Genre: Informatief

Uitgeverij: HarpercollinsPublishers

Bladzijdes: 143

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9780008204594

Prijs: 17,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een film waarin je weer duikt in de Harry Potter-wereld en Newt Scamander volgt in zijn avonturen in New York. In dit boek krijg je alles te horen over de personages, de locaties en de acteurs in de film.

 

Toen ik een dagje in Londen was om langs flink wat winkels te gaan, zag ik in de Waterstones dit boek liggen. Aangezien hij al redelijk goedkoop was en ook nog afgeprijsd was, nam ik hem uiteraard mee. Fantastic Beasts and Where to Find Them vind ik namelijk een geweldige film, dus de boeken over de film wilde ik graag hebben!

The making of van Fantastic Beasts and Where to Find Them richt zich veel op de personages en de acteurs. Van Newt tot alle No-Majs uit de film, iedereen kwam aan bod! Er werd vooral gekeken naar wat de acteurs te zeggen hebben over hun rol of andere rollen en wat de film zo mooi maakt. Het is erg fijn om te horen hoe de makers en de acteurs zo gepassioneerd vertellen over de film, zo word je nog enthousiaster over deze film!

De vormgeving van het boek is ook precies zoals ik van filmboeken ben gewend. Veel goede stills zijn weergegeven op de pagina’s en ze zijn mooi over de pagina’s verdeeld. Zeker bepaalde afbeeldingen over de set en bepaalde ontwerpen van personages/kleding/locaties/wezens zijn een geweldige toevoeging aan het boek. De makers (zoals directors) geven nog een extra laagje aan de film als ze het hebben over bepaalde technieken die ze hebben gebruikt voor de beesten uit de film, waardoor het een mooi beeld geeft van achter de schermen.
Fantastic Beasts and Where to Find Them is en blijft één van mijn favoriete films, zeker met zo’n mooi boek in mijn boekenkast. Het is niet een enorm boek met veel nieuwe informatie, maar het is wel fantastisch voor de fans die nog meer willen weten van deze film.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.