Recensie: Japan in honderd kleine stukjes

Titel: Japan in honderd kleine stukjes

Auteur: Paulien Cornelisse

Genre: Non-fictie

Bladzijdes: 223

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789082430271

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

Paulien Cornelisse is een groot liefhebber van Japan, en heeft daarom al haar vondsten samengebracht in dit boek. Ze vertelt in honderd stukken over het land van de rijzende zon, zoals de cultuur, bepaalde gebruiken en over de Japanse taal.

Waarschijnlijk weet je het al als je me een tijdje volgt, maar ik ben een groot liefhebber van Japan. Vorig jaar ben ik een week naar Tokyo geweest, de meest geweldige vakantie die ik ooit heb meegemaakt. Ik ben nu al bezig met plannen maken voor een nieuwe vakantie naar Japan (en dan hopelijk een lange vakantie), dus alles wat gaat over Japan lees ik maar al te graag. Ik genoot ontzettend van Tokidoki (een documentaire waarin Paulien Cornelisse in Japan interessante Japanse woorden onder de loep neemt die haast niet te vertalen zijn), dus ik wilde graag haar boek over Japan lezen. Via de boekhandel kon ik het boek gesigneerd bemachtigen, wat een mooie extra is.

Japan in honderd kleine stukjes is haast als een liefdesbrief aan Japan. Paulien Cornelisse heeft er gestudeerd, heeft er dus ook een serie over Japan gemaakt en kan er ontzettend veel over vertellen. Ik heb al veel boeken gelezen, maar Paulien Cornelisse had nog vele feitjes waar ik niks vanaf wist. Het boek was deels als een feest van herkenning, maar ook ontdekte ik veel meer over Japan.

Ik had vooral genoten over de feitjes wat betreft de Japanse taal. Ik ben nu ook begonnen met het leren van Japans, dus al die feitjes over bepaalde Kanji-tekens zorgden dat ik erg gefascineerd raakte door de Japanse taal. Elk teken heeft een bepaalde betekenis, maar combinaties van tekens kunnen dan weer iets heel anders zijn. Paulien Cornelisse zorgde ervoor dat ik nog meer van Japan ben gaan houden!

De illustraties van dit boek zijn ook erg pakkend, komisch en heel duidelijk. Het zorgde voor een mooie toevoeging aan alle stukjes tekst over Japan, waar ik zeker van kon genieten. Ik las dit boek binnen twee dagen uit, maar ik denk dat ik nog vaak dit boek oppak en op een willekeurige bladzijde wat ga lezen. Japanse taalfeitjes, aspecten van Japan die daar heel trending zijn of juist ervaringen van Paulien die ze meemaakte als buitenstaander in Japan, de afwisseling is perfect en ik wil eigenlijk alleen maar meer lezen!

Japan in honderd kleine stukjes is een heerlijk boek voor taal- en Japanliefhebbers. Paulien Cornelisse weet op een leuke manier te vertellen over dit fantastische land en veel opmerkelijke dingen te belichten. Het geeft me zo veel meer motivatie om verder te gaan met het leren van de Japanse taal, en ik ga maar alvast een spaarplan opzetten voor mijn volgende vakantie…

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.