Recensie: Karel en de elementen

Titel: Karel en de elementen

Auteur: Wim Verveen

Genre: Fantasy, Young Adult, Spanning

Bladzijdes: 77

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,69

ISBN: 9789082638103

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Karel is een student bij een laboratorium met een deeltjesversneller. Bij een experiment om een nieuw soort element te creëren, komt het bijzondere meisje Brianna die vertelt dat er iets verschrikkelijks gaat gebeuren als het experiment wordt voortgezet. Niemand wil naar haar luisteren en wat gebeurt er? Kronos verschijnt en hij is van plan om de wereld te veroveren. Karel moet samen met Brianna en een bijzonder amulet ervoor zorgen dat Kronos gestopt wordt, maar gaat dit ze wel lukken, en tegen welke prijs?

 

Ik werd laatst gemaild door de schrijver van Karel en de elementen met de vraag of ik zijn boek zou willen recenseren. Ik had eerst weinig tijd om dit te doen, maar doordat dit boek redelijk kort is wilde ik hem graag lezen. En een verhaal vol Griekse mythologie, daar zeg ik geen nee tegen! Ik wil Wim Verveen daarom graag bedanken met het geven van een recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Toen ik dit boek begon te lezen, moest ik al snel denken aan Percy Jackson. In Karel en de elementen zie je veel mythische figuren voorbij komen uit het oude Griekenland, dat vond ik maar al te leuk om te lezen! In elk hoofdstuk is er ook een klein avontuur waarbij Karel en Brianna te maken krijgen met een bijzonder wezen of een bepaalde Griekse god die ze helpt of juist dwarsboomt. De vaart zit er lekker in (zeker als je weet dat het verhaal onder de 100 pagina’s zit), maar toch wordt er genoeg beschreven en krijg je genoeg mee van het verhaal. Het is lekker spannend en daarom kan je dit boek met gemak binnen een dag uitlezen.

 

Het nadeel aan dit verhaal is wel dat het zo kort is. Ik vind Karel, Brianna en ook andere personages nog wat vlak. Je krijgt niet al te veel karakterverdieping (hoewel ik Brianna wel interessant vond). Het ging voornamelijk bij het einde iets te snel. De grote ontknoping was zo snel naar mijn idee. Het was een mooi afgerond verhaal, maar het had veel langer kunnen duren. De spanningsboog naar de climax ging met een razend tempo, waardoor het niet zo spectaculair was als ik had verwacht.

 

Karel en de elementen is een snel maar spannend avontuur vol Griekse mythologie waarbij de strijd constant aanwezig is. Het verhaal had van mijn part wat meer inhoud kunnen hebben, maar het verhaal blijft wel boeiend door de vaart in het boek. Ga jij met Karel en Brianna mee om Kronos te verslaan? Hier kan je het boek bestellen, en hier kan je het e-book voor maar een euro krijgen!

1 reactie

  1. Klinkt als een leuk verhaal 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.