Recensie: Kil

Titel: Kil

Auteur: Mel Wallis de Vries

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: De Fontein

Bladzijdes: 79

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 3,99

ISBN: 9789026138294

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Op een industrieterrein vindt de politie het lichaam van een meisje, die op brute wijze is vermoord. Naast het onderzoek van de politie volg je het verhaal van Thyrza, een meisje die het wat moeilijk heeft thuis en op school. Wat is er precies gebeurd met het vermoorde meisje en welke rol speelt Thyrza hierin?

 

Kil is een heel kort verhaal met een sterke inhoud. Esmee gaf mij dit boek en toen ik hem eenmaal had, was ik er snel in begonnen. Dit boek heb je namelijk ontzettend snel uit. Het is een onwijs dun boekje waar je hooguit anderhalf uur zoet mee bent. De schrijfstijl van Mel is zoals gewoonlijk erg vlot. Hoewel dit boekje vrij kort is, had ik wel het idee dat ik een groot verhaal aan het lezen was.

 

Ik ben van Mel gewend dat ze spannende verhalen schrijft met een flinke plottwist op het einde. Hoewel ik de uiteindelijke dader niet heel schokkend vond (je zou de dader niet kunnen raden, maar de uitwerking was op zich vrij logisch), is het toch goed bedacht als je kijkt naar de lengte van het verhaal. De spanning was goed opgebouwd en hoewel je niet al te veel Thyrza kan leren kennen, is ze toch een sympathiek personage.

 

Kil, ik kan er niet al te veel vertellen aangezien ik dan al snel dingen zou verklappen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat Kil een leuke jeugdthriller is waarbij je nekhaartjes overeind zullen staan. Daarbij is het boek spotgoedkoop, dus die kan je met gemak even meenemen als je in de boekhandel bent. Hierbij kan je makkelijk kennis maken met Mel Wallis de Vries en achteraf ga je maar al te graag andere boeken van haar lezen!

3 reacties

  1. Ik heb deze maanden geleden gelezen toen ik ziek was, en hij was in twee uur uit. Wat een spannend boek! Ik vond ‘m inderdaad heel goed!

  2. Ik hou helemaal niet van overeind staande nekhaartjes.

    1. Het zal je mooie kapsel gelukkig niet schaden.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.