Recensie: Kindred Spirits

Titel: Kindred Spirits

Auteur: Rainbow Rowell

Genre: Young Adult, Contemporary

Uitgeverij: Macmillan

Bladzijdes: 90

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781509820832

Prijs: 0,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Elena is een grote fan van Star Wars. Ze heeft alleen de originele trilogie gezien, maar deze heeft ze keer op keer gekeken en als de nieuwe Star Wars-film in de bios verschijnt, is ze vastbesloten om vooraan in de rij te gaan staan voor de première. Een aantal dagen voor de première wil ze al de rij in en ze ziet dat ze pas de derde in de rij is, terwijl ze verwachtte dat er meer mensen zouden zijn. De dagen voor de aanloop van de film komt ze in gesprek met de andere Star Wars-fans en leert ze veel over zichzelf.

 

Kindred Spirits is een gratis boek voor de World Book Day 2016 die Rainbow Rowell heeft geschreven, een kort verhaal over een meisje die wacht in de rij voor de nieuwe Star Wars-film. Eline (All The Feels) had veel exemplaren in bezit, dus ik mocht er eentje van haar hebben! Ik was heel benieuwd naar dit verhaal. Rainbow Rowell vind ik al een goede schrijfster (ik genoot enorm van Eleanor & Park en Fangirl) en daarbij gaat het boek gedeeltelijk over een fandom waar ik in zit, namelijk Star Wars! Een geeky verhaal dus, daar had ik wel zin in!

Hoewel het boekje vrij dun is (en een deel van het boek nog niet eens het verhaal van Rowell zelf is), had ik toch het idee dat er veel werd beschreven. Je maakt de kleine avonturen mee van Elena en de andere mensen die in de rij staan voor de film en je merkt hoe Elena verandert door de dagen heen. Rowell weet altijd te schrijven over sympathieke en nerdy personages die langzaam uit hun eigen schulp kruipen, heerlijk! Troy en Gabe zijn de andere twee Star Wars-fans die in de rij staan en ook hen leer je in die kleine aantal pagina’s goed kennen.

 

De opbouw vond ik erg leuk gedaan en na het einde had ik echt een tevreden gevoel. Elena is een meid met een toch wat pijnlijk verleden, maar aan het eind van het verhaal kan ze al heel goed met haar problemen dealen en heb ik erg gelachen tijdens het verhaal. Heel indrukwekkend dat Rainbow Rowell met zo’n laag aantal woorden, zo veel kan vertellen! Na Kindred Spirits kan je nog een klein fragment lezen van Beautiful Broken Things van Sara Barnard, wat ik zelf nooit lees (previews van nieuwe boeken vind ik meestal irritant en lees ik nooit), maar genoten heb ik zeker! Rainbow Rowell is een schrijflegende, dus ik moet maar snel beginnen met Carry on!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.