Recensie: Leef!

Titel: Leef!
Auteur: Laura Maaskant
Genre: Waargebeurd
Uitgeverij: Ten Have
Pagina’s: 191
Bindwijze: Paperback
Prijs: €14,99
Cijfer: 10/10
Link naar de Goodreads pagina

In Leef! vertelt de schrijfster Laura Maaskant over haar leven met kanker. Toen ze 15 was werd de diagnose van kanker bij haar gesteld. Hierbij heeft ze een zware tijd meegemaakt maar was ze uiteindelijk schoon. Vier jaar later blijkt de kanker terug te zijn gekeerd. Hoewel Laura door kan vechten tegen deze ziekte, kiest ze voor de kwaliteit van het leven en besluit ze er niet tegen te vechten. Ze kiest ervoor om te leven, samen met haar vrienden en familie.

Leef! is een heftig en eerlijk verhaal over het leven van Laura. Laura is een sterke jongedame die enorm veel wijsheid bezit. Het boek staat vol met vele inzichten over het leven en de strijd tegen kanker. Aangezien het verhaal waargebeurd is heeft dit boek een grote impact op me gehad. Ik heb zo veel bewondering voor Laura gekregen, je hebt veel moed nodig om haar keuze te maken. Het boek is in het begin met de opnames in het ziekenhuis erg akelig, waardoor je een goede indruk krijgt over het leven met een verschrikkelijke ziekte. Het boek lees je snel uit en Laura heeft ook een mooie schrijfstijl.

Voor mensen met een ziekte of die geestelijk onstabiel zijn is dit een inspirerend boek. Laura laat zien dat het kanker er niet voor zorgt dat je de hoop op moed geven, maar dat je juist moet kiezen voor het geluk vandaag de dag. Ze kijkt met een realistische maar positieve blik naar het leven.

Laura Maaskant heeft zelf ook een eigen blog over haar leven, www.lauramaaskant.nl . Ik raad je zeker aan er een kijkje te gaan nemen als je van dit boek hebt genoten of het nog wil gaan lezen. Ik vond dit boek in ieder geval heel mooi en raad het daarom ook iedereen aan!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.